Куп Краља: Шестица Барсе, глупост Реала, која га може скупо коштати!

Екипа Барселоне први је учесник осмине финала Купа Краља, после убедљиве победе у реваншу над трећелигашем Виљановенсеом – 6:1.

Фудбал 03.12.2015 | 16:00
Куп Краља: Шестица Барсе, глупост Реала, која га може скупо коштати!

'Блауграна' је због Светског првенста за клубове, које је на програму у децембру, свој први меч одиграла раније, а члан Сегунде Б није успео да понови сензацију из првог дуела када није било голова.

Домаћи су кренули снажно од старта, па је Дани Алвес донео предност Барси већ у четвртом минуту, да би Сандро Рамирес у 21. повећао на 2:0.

Ипак, гости су се у 29. минуту вратили у меч поготком Хуанфрана, али је све практично било готово већ 120 секунди касније, када је Сандро постигао свој други погодак.

У другом делу распуцао се Мунир ел Хадади погоцима у 51. и 76. минуту, док је Сандро свој хет-трик комплетирао у 69. минуту.

Готово све остале екипе из Примере биле су успешне у својим првим мечевима шеснаестине финала, али је вече ипак обележио невероватан пропуст особља Реала, па би Мадриђани врло лако могли да буду избачени из Купа Краља.

Највише проблема имао је Депортиво, пошто су гости из Ла Коруње тек после преокрета у другом полувремену савладали члана Сегунде Љахостеру 2:1, док је једино изненађење приредио Лехањес савладавши прволигаша Гранаду 2:1.

У дуелу два прволигаша, Бетис је пред својим навијачима био бољи од Спортинга из Хихона, Севиља није имала превише проблема против нижелигаша Логроњеса 3:0, а Рајо Ваљекао тријумфовао је у гостима против Хетафеа.

Сигурни су били и Валенсија против Баракаида 3:1, односно Селта, за коју је Дејан Дражић одиграо цео сусрет, против Алмерије истим резултатом, док је Реал на затварању дана погоцима Дениса Черишева, због ког им и прети и елиминација, и Иска победио на гостовању Кадису.

На отварању рунде у уторак, Атлетико Мадрид славио је на гостовању члану Сегунде Б Реус Депортиу 2:1.

Куп краља – шеснаестина финала:

Барселона – Виљановенсе 6:1 (3:1) -- (0:0) - први меч
Легањес – Гранада 2:1 (2:0)
Љахостера – Депортиво Ла Коруња 1:2 (1:0)
Реал Бетис – Спортинг Хихон 2:0 (0:0)
Логроњес – Севиља 0:3 (0:2)
Рајо Ваљекано – Хетафе 2:0 (2:0)
Баракаидо – Валенсија 1:3 (1:1)
Алмерија – Селта Виго 1:3 (1:2)
Кадис – Реал Мадрид 1:3 (0:1)

четвртак:
Линенсе – Атлетик Билбао
Леванте – Еспањол
Понфредина – Еибар
Мирандес – Малага
Хуеска – Виљареал
Лас Палмас – Реал Сосиједад

уторак:
Реус Депортиу – Атлетико Мадрид 1:2 (1:1)

Коментари / 0

Оставите коментар