Kup Kralja: Šestica Barse, glupost Reala, koja ga može skupo koštati!

Ekipa Barselone prvi je učesnik osmine finala Kupa Kralja, posle ubedljive pobede u revanšu nad trećeligašem Viljanovenseom – 6:1.

Fudbal 03.12.2015 | 16:00
Kup Kralja: Šestica Barse, glupost Reala, koja ga može skupo koštati!

'Blaugrana' je zbog Svetskog prvensta za klubove, koje je na programu u decembru, svoj prvi meč odigrala ranije, a član Segunde B nije uspeo da ponovi senzaciju iz prvog duela kada nije bilo golova.

Domaći su krenuli snažno od starta, pa je Dani Alves doneo prednost Barsi već u četvrtom minutu, da bi Sandro Ramires u 21. povećao na 2:0.

Ipak, gosti su se u 29. minutu vratili u meč pogotkom Huanfrana, ali je sve praktično bilo gotovo već 120 sekundi kasnije, kada je Sandro postigao svoj drugi pogodak.

U drugom delu raspucao se Munir el Hadadi pogocima u 51. i 76. minutu, dok je Sandro svoj het-trik kompletirao u 69. minutu.

Gotovo sve ostale ekipe iz Primere bile su uspešne u svojim prvim mečevima šesnaestine finala, ali je veče ipak obeležio neverovatan propust osoblja Reala, pa bi Madriđani vrlo lako mogli da budu izbačeni iz Kupa Kralja.

Najviše problema imao je Deportivo, pošto su gosti iz La Korunje tek posle preokreta u drugom poluvremenu savladali člana Segunde Ljahosteru 2:1, dok je jedino iznenađenje priredio Lehanjes savladavši prvoligaša Granadu 2:1.

U duelu dva prvoligaša, Betis je pred svojim navijačima bio bolji od Sportinga iz Hihona, Sevilja nije imala previše problema protiv niželigaša Logronjesa 3:0, a Rajo Valjekao trijumfovao je u gostima protiv Hetafea.

Sigurni su bili i Valensija protiv Barakaida 3:1, odnosno Selta, za koju je Dejan Dražić odigrao ceo susret, protiv Almerije istim rezultatom, dok je Real na zatvaranju dana pogocima Denisa Čeriševa, zbog kog im i preti i eliminacija, i Iska pobedio na gostovanju Kadisu.

Na otvaranju runde u utorak, Atletiko Madrid slavio je na gostovanju članu Segunde B Reus Deportiu 2:1.

Kup kralja – šesnaestina finala:

Barselona – Viljanovense 6:1 (3:1) -- (0:0) - prvi meč
Leganjes – Granada 2:1 (2:0)
Ljahostera – Deportivo La Korunja 1:2 (1:0)
Real Betis – Sporting Hihon 2:0 (0:0)
Logronjes – Sevilja 0:3 (0:2)
Rajo Valjekano – Hetafe 2:0 (2:0)
Barakaido – Valensija 1:3 (1:1)
Almerija – Selta Vigo 1:3 (1:2)
Kadis – Real Madrid 1:3 (0:1)

četvrtak:
Linense – Atletik Bilbao
Levante – Espanjol
Ponfredina – Eibar
Mirandes – Malaga
Hueska – Viljareal
Las Palmas – Real Sosijedad

utorak:
Reus Deportiu – Atletiko Madrid 1:2 (1:1)

Komentari / 0

Ostavite komentar