Србија показала солидарност са Русијом

Министар спољних послова Сергеј Лавров захвалио је данас на искреној солидарности коју је Србија показала према Русији у случају турског обарања руског авиона и захвалио истовремено на чврстом ставу Србије да се сви проблеми могу решавати дијалогом и без једностраних наметања.

Србија 03.12.2015 | 14:21
Србија показала солидарност са Русијом

Лаврова, који учествује на 22 министарској конференцији ОЕБС у Београду је примио председник Србије којем је руски министар захвалио на личном и на учешћу једнице Војске Србије на Паради победе 9. маја у Москви.

Како је рекао, и то је симбол заједништва наших народа и истовремено указао на спремност за јачање и развијање сарадње у свим областима.

"Искрено вам захваљујемо на израженој солидарности са Русијом у вези са злочиначким актом када је 24. новембра био оборен авион који је испуњавао антитерористичку мисију", навео је Лавров.

Он се осврнуо и на његову посету Београду маја ове године али и на посету премијера Србије Александра Вучића Москви крајем октобра и ња сусрете с премијером Дмитријем Медведевим и председником Владимиром Путином, истичући да је том приликом поптисано много споразума који ће бити на корист обе земље.

Лавров је поновио и да је Путин тада упутио позив Николићу да посети Русију.

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ранко75

03.12.2015 16:52

Русија је једини искрени пријатељ Срба, зато браћо Руси испоручите нам што прије С-300 и осталу "опрему" да имамо "алат" за братимљење, пошто се види камо свијет иде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

04.12.2015 13:52

Што је рећи мајка ??? Скоро је избола сина

ОДГОВОРИТЕ