Srbija pokazala solidarnost sa Rusijom

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov zahvalio je danas na iskrenoj solidarnosti koju je Srbija pokazala prema Rusiji u slučaju turskog obaranja ruskog aviona i zahvalio istovremeno na čvrstom stavu Srbije da se svi problemi mogu rešavati dijalogom i bez jednostranih nametanja.

Srbija 03.12.2015 | 14:21
Srbija pokazala solidarnost sa Rusijom

Lavrova, koji učestvuje na 22 ministarskoj konferenciji OEBS u Beogradu je primio predsednik Srbije kojem je ruski ministar zahvalio na ličnom i na učešću jednice Vojske Srbije na Paradi pobede 9. maja u Moskvi.

Kako je rekao, i to je simbol zajedništva naših naroda i istovremeno ukazao na spremnost za jačanje i razvijanje saradnje u svim oblastima.

"Iskreno vam zahvaljujemo na izraženoj solidarnosti sa Rusijom u vezi sa zločinačkim aktom kada je 24. novembra bio oboren avion koji je ispunjavao antiterorističku misiju", naveo je Lavrov.

On se osvrnuo i na njegovu posetu Beogradu maja ove godine ali i na posetu premijera Srbije Aleksandra Vučića Moskvi krajem oktobra i nja susrete s premijerom Dmitrijem Medvedevim i predsednikom Vladimirom Putinom, ističući da je tom prilikom poptisano mnogo sporazuma koji će biti na korist obe zemlje.

Lavrov je ponovio i da je Putin tada uputio poziv Nikoliću da poseti Rusiju.

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ранко75

03.12.2015 16:52

Русија је једини искрени пријатељ Срба, зато браћо Руси испоручите нам што прије С-300 и осталу "опрему" да имамо "алат" за братимљење, пошто се види камо свијет иде

ODGOVORITE
Name

Crni

04.12.2015 13:52

Što je reći majka ??? Skoro je izbola sina

ODGOVORITE