Требињу потребно још педесет полицајаца

Начелник Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Требиње Жарко Лакета рекао је данас да ће министру унутрашњих послова Републике Српске упутити приједлог за пријем педесет полицијских службеника-оперативаца у овај центар, те да ће захтијевати да се врати станично одјељење у општину Источни Мостар.

Република Српска 03.12.2015 | 13:36
Требињу потребно још педесет полицајаца

"С обзиром на ситуацију у свијету број полицијских службеника - извршилаца мора бити повећан у општинама које граниче са Федерацијом БиХ, попут Берковића и Љубиња", рекао је Лакета новинарима у Требињу.

Лакета је подсјетио да Источни Мостар нема станично одјељење од 2008. године, наглашавајући да је у тој општини неопходно постојање одјељења са командиром и најмање шест полицијскуих службеника.

Он је указао и на појаву лажних просјака на подручју Требиња, додајући да полиција по овом питању предузима одређене активности.

Говорећи о стању безбједности у новембру, Лакета је истакао да на подручју које покрива ЦЈБ Требиње тренутно нема догађања који би нарушили за сада задовољавајуће стање.

Лакета је додао да је у протекла четири мјесеца, од када се налази на функцији начелника Центра, обишао све локалне заједнице у Херцеговини и разговарао са руководством, те изразио задовољство што нико није имао примједби на рад полиције.

"Инсистирање на подизању сарадње са грађанима уродило је плодом, тако да су информације које смо од њих добијали доприњеле расвјетљавању појединих кривичних дјела", рекао је Лакета.

Службеници Центра јавне безбједности Требиње у новембру су евидентирали 32 кривична дјела и 31 саобраћајну незгоду у којој је погинуло једно лице, док нарушавања јавног реда и мира у већем обиму није било.

Представници ЦЈБ-а су поручили да ће с циљем подизања нивоа безбједности саобраћаја у наредном периоду полиција вршити појачане контроле, с акцентом на контролу вожње под утицајем алкохола и опојних средстава, као и контроле брзине кретања возила.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хм

03.12.2015 13:16

Нисам знао да Требиње има више од 50,000 становника. А успут да упитам, "Чиме их мисле плаћати?" Осим што немају никакве индустрије, осташе и буџетске паре у Бобар банци. Шта би с тим новцима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мираз

03.12.2015 18:17

Навико Лакета у ДГС да узима за пријем у слузбу па оце и овде 50*5000= пуно брате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дб

03.12.2015 19:04

Цјб Требиње обухвата подруције цијеле Херцеговине.

ОДГОВОРИТЕ