Trebinju potrebno još pedeset policajaca

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Žarko Laketa rekao je danas da će ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske uputiti prijedlog za prijem pedeset policijskih službenika-operativaca u ovaj centar, te da će zahtijevati da se vrati stanično odjeljenje u opštinu Istočni Mostar.

Republika Srpska 03.12.2015 | 13:36
Trebinju potrebno još pedeset policajaca

"S obzirom na situaciju u svijetu broj policijskih službenika - izvršilaca mora biti povećan u opštinama koje graniče sa Federacijom BiH, poput Berkovića i LJubinja", rekao je Laketa novinarima u Trebinju.

Laketa je podsjetio da Istočni Mostar nema stanično odjeljenje od 2008. godine, naglašavajući da je u toj opštini neophodno postojanje odjeljenja sa komandirom i najmanje šest policijskuih službenika.

On je ukazao i na pojavu lažnih prosjaka na području Trebinja, dodajući da policija po ovom pitanju preduzima određene aktivnosti.

Govoreći o stanju bezbjednosti u novembru, Laketa je istakao da na području koje pokriva CJB Trebinje trenutno nema događanja koji bi narušili za sada zadovoljavajuće stanje.

Laketa je dodao da je u protekla četiri mjeseca, od kada se nalazi na funkciji načelnika Centra, obišao sve lokalne zajednice u Hercegovini i razgovarao sa rukovodstvom, te izrazio zadovoljstvo što niko nije imao primjedbi na rad policije.

"Insistiranje na podizanju saradnje sa građanima urodilo je plodom, tako da su informacije koje smo od njih dobijali doprinjele rasvjetljavanju pojedinih krivičnih djela", rekao je Laketa.

Službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje u novembru su evidentirali 32 krivična djela i 31 saobraćajnu nezgodu u kojoj je poginulo jedno lice, dok narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nije bilo.

Predstavnici CJB-a su poručili da će s ciljem podizanja nivoa bezbjednosti saobraćaja u narednom periodu policija vršiti pojačane kontrole, s akcentom na kontrolu vožnje pod uticajem alkohola i opojnih sredstava, kao i kontrole brzine kretanja vozila.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Hm

03.12.2015 13:16

Nisam znao da Trebinje ima više od 50,000 stanovnika. A usput da upitam, "Čime ih misle plaćati?" Osim što nemaju nikakve industrije, ostaše i budžetske pare u Bobar banci. Šta bi s tim novcima?

ODGOVORITE
Name

Miraz

03.12.2015 18:17

Naviko Laketa u DGS da uzima za prijem u sluzbu pa oce i ovde 50*5000= puno brate.

ODGOVORITE
Name

db

03.12.2015 19:04

Cjb Trebinje obuhvata podrucije cijele Hercegovine.

ODGOVORITE