Заказан састанак Лаврова и Чавушоглуа

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров састаће се са турским колегом Мевлутом Чавушоглуом на маргинама Министарског савета ОЕБС у Београду.

Србија 03.12.2015 | 10:40
Заказан састанак Лаврова и Чавушоглуа

Руска агенција РИА је претходно, позивајући се на неименоване дипломатске изворе, јавила да ће се Лавров и Чавушоглу састати током дана у престоници Србије, пренео је Ројтерс.

Неименовани званичник турског Министарства спољних послова је рекао да је састанак министара спољних послова Русије и Турске планиран за 15.30 сати, навела је америчка агенција.

То ће бити први сусрет званичника две земље од како су прошле недеље турске снаге обориле руски борбени авион.

Лавров је синоћ, на конференцији за новинаре са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем по доласку у Београд, рекао да је спреман да се на маргинама Министарског савета ОЕБС у Београду сусретне са својим турским колегом, али и додао да би било жалосно да не чује ништа ново.

"Желимо да разјаснимо турски став, пошто они инсистирају на том састанку и да чујемо шта Турци желе да кажу, поред онога што су рекли јавно. Биће тужно ако не буде ништа ново", рекао је Лавров.

Турска је у уторак на граници са Сиријом оборила руски бомбардер. То је први пут у пола века да је једна НАТО чланица оборила један руски авион, што је наишло на оштру реакцију Москве.

Коментари / 0

Оставите коментар