Zakazan sastanak Lavrova i Čavušoglua

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov sastaće se sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom na marginama Ministarskog saveta OEBS u Beogradu.

Srbija 03.12.2015 | 10:40
Zakazan sastanak Lavrova i Čavušoglua

Ruska agencija RIA je prethodno, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore, javila da će se Lavrov i Čavušoglu sastati tokom dana u prestonici Srbije, preneo je Rojters.

Neimenovani zvaničnik turskog Ministarstva spoljnih poslova je rekao da je sastanak ministara spoljnih poslova Rusije i Turske planiran za 15.30 sati, navela je američka agencija.

To će biti prvi susret zvaničnika dve zemlje od kako su prošle nedelje turske snage oborile ruski borbeni avion.

Lavrov je sinoć, na konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem po dolasku u Beograd, rekao da je spreman da se na marginama Ministarskog saveta OEBS u Beogradu susretne sa svojim turskim kolegom, ali i dodao da bi bilo žalosno da ne čuje ništa novo.

"Želimo da razjasnimo turski stav, pošto oni insistiraju na tom sastanku i da čujemo šta Turci žele da kažu, pored onoga što su rekli javno. Biće tužno ako ne bude ništa novo", rekao je Lavrov.

Turska je u utorak na granici sa Sirijom oborila ruski bombarder. To je prvi put u pola veka da je jedna NATO članica oborila jedan ruski avion, što je naišlo na oštru reakciju Moskve.

Komentari / 0

Ostavite komentar