Гасе живот Српске

Ако се оспорава 9. јануар, датум када је 1992. године Народна скупштина прогласила Републику Српску, дакле, ако се поништава њен рођендан - онда се и сама Република Српска брише из матичне књиге рођених, брише њен идентитет, доводи у питање цели њен живот!

Република Српска 03.12.2015 | 07:36
Гасе живот Српске

Онда Република Српска није ништа друго до мртворођенче којем је Дејтонски споразум одложио сахрану, па тај посао треба коначно да се доврши тако што би се одједном сахранио њен преостали садржај или постепено закопавали њени раскомадани делови! То значи да би тзв. Дејтон 2 или нека слична међународна конференција имала задатак само да констатује клиничку смрт Републике Српске, дејтонске БиХ и изнова аранжира државу по мери Башчаршије.

Тада српском народу западно од Дрине преостаје неколико опција: прва, да формира нову колону избеглица према Београду и у етапама спроводе план који су му више пута најавили исти тај Бакир Изетбеговић, Харис Силајџић, Сејфудин Токић и слични - да иде из БиХ и понесе земље колико му стаје на опанке; друга, да покуњен и посрамљен остане ту гдје јесте, покушавајући да се удене у тзв. босански идентитет са хипотеком бившег народа-кривца који је спроводио етничко чишћење и геноцид, рачунајући да ће своје крсне славе, обичаје, језик, писмо и историјско сећање моћи "слободно" да практикује у замрачена четири зида; трећа опција је да се тзв. босански Срби поново претварају како се ништа није десило и наставе да рачунају на самилост оних који су током две деценије, правећи предах и обнављајући надахнућа, све време стрпљиво вребали како да их докрајче, да попут Хрватске или тзв. Косова ставе тачку на свој једини и највећи проблем - Србе!

(Нови полис)

Ђорђе Вуковић, Факултет политичких наука Бањалука

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Српска

03.12.2015 06:46

Порфероре прочитај Устав, лијепо пише :Једино Српски народ одлучује о Републици Српској. Тебе и таквих је доста што ширите глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје

03.12.2015 07:52

У ком члану Устава то лијепо пише? Кад већ лупеташ, дај нас подучи!

Name

рс

03.12.2015 06:59

Политицари из РС унистили су зивот народу који је остао да зиви у РС. Закопали нас у рупу и умиремо.Својим злодјелима,пљацком,економским унистењем,отимацином,бахатосцу довели су нас до крајње биједе. Од рс је остало име све друго је унистено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицко

03.12.2015 07:32

Браво за коментар. Нерадни дан је најмање битан, а сусрина о којој говорис у свом коментару је занемарена

Name

Пензионер

03.12.2015 07:11

Није бас овако како је Вуковић написао! Није ми јасно засто се у тексту само спомињу босњацки политицари, када се "Олуја" десила у Хрватској. Како год да се окрене, за цланство у ЕУ се закони и Устав БиХ морају промијенити, јер овакав политицки систем не постоји нигдје у свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Референдум

03.12.2015 07:18

Независност! Никоме у историји од Јулија Цезара, преко Наполеона, Хитлера и његових последњих наследника није пошло за руком да избришу и униште један народ. Тако неће ни заговорницима промјене Дејтона успјети да покоре српски народ, гдје год да живи. Та утопија завршавала је у историји врло трагично. Такви покушаји важе до данас за највеће злочине свјетске историје. Овога пута нећемо се хватати ватреног оружја. Очување Републике Српске је у интересу муслиманског народа. У противном имамо право на независност. Врло просто. Живјели

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патетик

03.12.2015 07:24

Ђорђе, чланак ти одише патетиком. Дај људима послове и плате да могу нормално и слободно живјети и подизати дјецу. Све остало је опијум за масе а труло богаћење за одабране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мојне

03.12.2015 07:30

Давно је Цорба написао 'НАПИСАЛИ ЗАКОНЕ ДА СЕ БОЉЕ ЗАКЛОНЕ' по ономе како народ зиви она једино ваља политицарима са својим лоповима,кумовима,клановима и за њих вази просјецна плата од 800 и несто марака сто је за неке мисаона именица јер народ од Дана републике,химне,заставе не мозе да зиви ма које нације био

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕЛЕКЦИЈА

03.12.2015 07:31

ДА ЈЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА ЕКОНОМСКИ ЈАКА И ДА ФУНКЦИОНИШЕ ПРАВНА ДРЖАВА НЕ БИ СЕ ДЕШАВАЛЕ ТАКВЕ СТВАРИ. ЗА СВЕ ЈЕ ТО КРИВ МИЛЕ ДОДИК, КАД ЈЕ СА ТЕНКОВИМА И СТРАНЦИМА УЗЕО ВЛАСТ СА ДВА ПАПКА И ОД ТАДА СЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА ИЗГОВАРА СА РС. РТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ТРЕБА ОПАМЕТИТИ ДА НЕ БУДЕ РЕЖИМСКА И ДА ИМА УЛОГУ ЈАВНОГ ЕМИТЕРА И ДА ЈЕ СЕРВИС ГРАЂАНА. МЕЂУТИМ ОНА СЛУЖИ ЗА ДОДИНУ ДНЕВНО ПОЛИТИЧКУ ПРОПАГАНДУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реплика

03.12.2015 07:43

Било је и горих времена. Срби презивјесе. Било је и вецих патетика и издајника. За гроб им се не зна. Ђорђе не брини ти за нас. Брини сад да наплатиш то што си написао срамото једна српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре рс

03.12.2015 07:57

Захваљујуци таквим као ти и јест стање овако,засто гласас и подрзавас ове сто униставају

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

03.12.2015 10:08

Заратицемо опет па цемо видјети ста це бити у ревансу. Доста је висе муслиманског зулума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И

03.12.2015 11:35

Нек ти цаца твој ратује

Name

РБиХ

18.12.2015 12:42

Јел' тастатуром?

Name

Мали

03.12.2015 11:00

Зато сто у Републици Српској зиве јос народа осим срба не мозесе славити! А богати знаци свабе крсе исто закон посто тамо не зиве само свабе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

03.12.2015 16:50

Честитам Г. Ђорђу Вуковићу на дивно написаном чланку у коме се тачно описује како се гаси испод жита на перфидан начин живот РС. У овоме чланку Г. Вуковић је изнео праву истину о томе шта се иза брда ваља. Зато овај чланак остаје као сведочанство пред Богом и народом да су СРБи били на време упозорени на опасност у коју многи СРБи данас срљају својом непромишљеношћу и политичком заслепљеношћу због својих свађа и подјела. Што поједини СРБи неће никога да послушају ко њима нетапше и неприча да су они најпаметнији народ на свијету то је њихов проблем због којег ће они да се кају остатак свог живота!

ОДГОВОРИТЕ