Gase život Srpske

Ako se osporava 9. januar, datum kada je 1992. godine Narodna skupština proglasila Republiku Srpsku, dakle, ako se poništava njen rođendan - onda se i sama Republika Srpska briše iz matične knjige rođenih, briše njen identitet, dovodi u pitanje celi njen život!

Republika Srpska 03.12.2015 | 07:36
Gase život Srpske

Onda Republika Srpska nije ništa drugo do mrtvorođenče kojem je Dejtonski sporazum odložio sahranu, pa taj posao treba konačno da se dovrši tako što bi se odjednom sahranio njen preostali sadržaj ili postepeno zakopavali njeni raskomadani delovi! To znači da bi tzv. Dejton 2 ili neka slična međunarodna konferencija imala zadatak samo da konstatuje kliničku smrt Republike Srpske, dejtonske BiH i iznova aranžira državu po meri Baščaršije.

Tada srpskom narodu zapadno od Drine preostaje nekoliko opcija: prva, da formira novu kolonu izbeglica prema Beogradu i u etapama sprovode plan koji su mu više puta najavili isti taj Bakir Izetbegović, Haris Silajdžić, Sejfudin Tokić i slični - da ide iz BiH i ponese zemlje koliko mu staje na opanke; druga, da pokunjen i posramljen ostane tu gdje jeste, pokušavajući da se udene u tzv. bosanski identitet sa hipotekom bivšeg naroda-krivca koji je sprovodio etničko čišćenje i genocid, računajući da će svoje krsne slave, običaje, jezik, pismo i istorijsko sećanje moći "slobodno" da praktikuje u zamračena četiri zida; treća opcija je da se tzv. bosanski Srbi ponovo pretvaraju kako se ništa nije desilo i nastave da računaju na samilost onih koji su tokom dve decenije, praveći predah i obnavljajući nadahnuća, sve vreme strpljivo vrebali kako da ih dokrajče, da poput Hrvatske ili tzv. Kosova stave tačku na svoj jedini i najveći problem - Srbe!

(Novi polis)

Đorđe Vuković, Fakultet političkih nauka Banjaluka

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Srpska

03.12.2015 06:46

Porferore pročitaj Ustav, lijepo piše :Jedino Srpski narod odlučuje o Republici Srpskoj. Tebe i takvih je dosta što širite gluposti.

ODGOVORITE
Name

Gdje

03.12.2015 07:52

U kom članu Ustava to lijepo piše? Kad već lupetaš, daj nas poduči!

Name

rs

03.12.2015 06:59

Politicari iz RS unistili su zivot narodu koji je ostao da zivi u RS. Zakopali nas u rupu i umiremo.Svojim zlodjelima,pljackom,ekonomskim unistenjem,otimacinom,bahatoscu doveli su nas do krajnje bijede. Od rs je ostalo ime sve drugo je unisteno.

ODGOVORITE
Name

micko

03.12.2015 07:32

Bravo za komentar. Neradni dan je najmanje bitan, a susrina o kojoj govoris u svom komentaru je zanemarena

Name

Penzioner

03.12.2015 07:11

Nije bas ovako kako je Vuković napisao! Nije mi jasno zasto se u tekstu samo spominju bosnjacki politicari, kada se "Oluja" desila u Hrvatskoj. Kako god da se okrene, za clanstvo u EU se zakoni i Ustav BiH moraju promijeniti, jer ovakav politicki sistem ne postoji nigdje u svijetu.

ODGOVORITE
Name

Referendum

03.12.2015 07:18

Nezavisnost! Nikome u istoriji od Julija Cezara, preko Napoleona, Hitlera i njegovih poslednjih naslednika nije pošlo za rukom da izbrišu i unište jedan narod. Tako neće ni zagovornicima promjene Dejtona uspjeti da pokore srpski narod, gdje god da živi. Ta utopija završavala je u istoriji vrlo tragično. Takvi pokušaji važe do danas za najveće zločine svjetske istorije. Ovoga puta nećemo se hvatati vatrenog oružja. Očuvanje Republike Srpske je u interesu muslimanskog naroda. U protivnom imamo pravo na nezavisnost. Vrlo prosto. Živjeli

ODGOVORITE
Name

Patetik

03.12.2015 07:24

Đorđe, članak ti odiše patetikom. Daj ljudima poslove i plate da mogu normalno i slobodno živjeti i podizati djecu. Sve ostalo je opijum za mase a trulo bogaćenje za odabrane.

ODGOVORITE
Name

Mojne

03.12.2015 07:30

Davno je Corba napisao 'NAPISALI ZAKONE DA SE BOLJE ZAKLONE' po onome kako narod zivi ona jedino valja politicarima sa svojim lopovima,kumovima,klanovima i za njih vazi prosjecna plata od 800 i nesto maraka sto je za neke misaona imenica jer narod od Dana republike,himne,zastave ne moze da zivi ma koje nacije bio

ODGOVORITE
Name

SELEKCIJA

03.12.2015 07:31

DA JE REPUBLIKA SRPSKA EKONOMSKI JAKA I DA FUNKCIONIŠE PRAVNA DRŽAVA NE BI SE DEŠAVALE TAKVE STVARI. ZA SVE JE TO KRIV MILE DODIK, KAD JE SA TENKOVIMA I STRANCIMA UZEO VLAST SA DVA PAPKA I OD TADA SE REPUBLIKA SRPSKA IZGOVARA SA RS. RT REPUBLIKE SRPSKE TREBA OPAMETITI DA NE BUDE REŽIMSKA I DA IMA ULOGU JAVNOG EMITERA I DA JE SERVIS GRAĐANA. MEĐUTIM ONA SLUŽI ZA DODINU DNEVNO POLITIČKU PROPAGANDU.

ODGOVORITE
Name

Replika

03.12.2015 07:43

Bilo je i gorih vremena. Srbi prezivjese. Bilo je i vecih patetika i izdajnika. Za grob im se ne zna. Đorđe ne brini ti za nas. Brini sad da naplatiš to što si napisao sramoto jedna srpska.

ODGOVORITE
Name

Re rs

03.12.2015 07:57

Zahvaljujuci takvim kao ti i jest stanje ovako,zasto glasas i podrzavas ove sto unistavaju

ODGOVORITE
Name

snouden

03.12.2015 10:08

Zaraticemo opet pa cemo vidjeti sta ce biti u revansu. Dosta je vise muslimanskog zuluma.

ODGOVORITE
Name

I

03.12.2015 11:35

Nek ti caca tvoj ratuje

Name

RBiH

18.12.2015 12:42

Jel' tastaturom?

Name

Mali

03.12.2015 11:00

Zato sto u Republici Srpskoj zive jos naroda osim srba ne mozese slaviti! A bogati znaci svabe krse isto zakon posto tamo ne zive samo svabe!

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

03.12.2015 16:50

Честитам Г. Ђорђу Вуковићу на дивно написаном чланку у коме се тачно описује како се гаси испод жита на перфидан начин живот РС. У овоме чланку Г. Вуковић је изнео праву истину о томе шта се иза брда ваља. Зато овај чланак остаје као сведочанство пред Богом и народом да су СРБи били на време упозорени на опасност у коју многи СРБи данас срљају својом непромишљеношћу и политичком заслепљеношћу због својих свађа и подјела. Што поједини СРБи неће никога да послушају ко њима нетапше и неприча да су они најпаметнији народ на свијету то је њихов проблем због којег ће они да се кају остатак свог живота!

ODGOVORITE