Партизан довео на пробу бившег штопера Звезде и Интера!

Јеврем Коснић потенцијално решење за одбрану црно-белих.

Фудбал 05.12.2015 | 17:20
Партизан довео на пробу бившег штопера Звезде и Интера!

Марко Јовановић ће од пролећа бити буде десни штопер, а Партизан увелико ради на проналажењу решења за - левог. Док се чека крај јесење сезоне, како би се кренуло у реализацију трансфера првотимца Вождовца, црно-бели су прионули на посао који би могао да резултира довођењем његовог парњака. Шансу да се избори за уговор са црно-белима добио је Јеврем Коснић, 22-годишњи Србин рођен у Швајцарској.

Коснић је у понедељак стигао у Земунело, где ће у наредном периоду радити под палицом Љубинка Друловића и на тренинзима покушати да се избори за уговор. Налази се на својеврсном пробном раду и без обзира на згуснут распоред (пет утакмица за 15 дана) имаће довољно времена да у Партизановом спортском центру покаже да ли је играч који је потребан екипи за вероватне изазове у европском пролећу, уколико српски представник 10. децембра одоли Аугзбургу.

Коснић је слободан играч, јер му је летос истекао уговор са Палермом. Италијани нису желели да продуже сарадњу са њим, па су га у минуле две сезоне слали на позајмице у Пизи и мађарски Хонвед, где је лане одиграо 11 утакмица. Иначе, кажу да осим на месту штопера успешно може да покрије позицију левог бека и да поседује изузетно јак ударац левог ногом.
„У договору са људима из клуба, пре свега из струке, одлучили смо да Јеврему пружимо шансу. Желимо да га видимо на делу. С обзиром да је тек стигао не бих да пренагљујем у закључцима, свакако ћемо имати времена да га оценимо“, рекао је МОЗЗАРТ Спорту Ивица Илиев, спортски директор црно-белих.

Иако је млад (рођен 28. августа 1993. године) Јеврем Коснић већ има богату биографију. Фудбал је почео да игра у млађим категоријама Црвене звезде, у генерацији са Филипом Ђуричићем, Миланом Милановићем и Урошем Ћосићем, међутим, пошто је тадашње руководство предвођено председником Владаном Лукићем каснило са исплатом осам стипендија одлучио је да раскине уговор и срећу потражи у иностранству. Ни мање, ни више него у - Интеру!

У то време, шеф струке миланског великана био је Жозе Мурињо (који је на Меаци тренирао и Алена Стевановића, садашњег крилног везисту Партизана) који је тадашњег кадетског репрезентативца Србије неколико пута прикључио тренинзима првог тима, али бивши Звездин ђак није добио шансу да дебитује.

Сад је на новом почетку. Или прекретници. Зависи како се покаже у Партизану. И да ли ће уопште да се избори за дугорочну сарадњу.

Како су Грегор Балажиц и Милош Остојић повређени и неће се враћати на терен скорије (Словенац до лета, Србин до почетка зимских припрема), црно-бели у овом тренутку од штопера имају на располагању само Лазара Ћирковића и Фабрисија Дорнеласа, међутим, пошто нису Бог зна како задовољни партијама Бразилца постоји могућност да се он током наредног прелазног рока врати у Бразил.

Да ли је Јеврем Коснић решење?

Коментари / 0

Оставите коментар