Partizan doveo na probu bivšeg štopera Zvezde i Intera!

Jevrem Kosnić potencijalno rešenje za odbranu crno-belih.

Fudbal 05.12.2015 | 17:20
Partizan doveo na probu bivšeg štopera Zvezde i Intera!

Marko Jovanović će od proleća biti bude desni štoper, a Partizan uveliko radi na pronalaženju rešenja za - levog. Dok se čeka kraj jesenje sezone, kako bi se krenulo u realizaciju transfera prvotimca Voždovca, crno-beli su prionuli na posao koji bi mogao da rezultira dovođenjem njegovog parnjaka. Šansu da se izbori za ugovor sa crno-belima dobio je Jevrem Kosnić, 22-godišnji Srbin rođen u Švajcarskoj.

Kosnić je u ponedeljak stigao u Zemunelo, gde će u narednom periodu raditi pod palicom Ljubinka Drulovića i na treninzima pokušati da se izbori za ugovor. Nalazi se na svojevrsnom probnom radu i bez obzira na zgusnut raspored (pet utakmica za 15 dana) imaće dovoljno vremena da u Partizanovom sportskom centru pokaže da li je igrač koji je potreban ekipi za verovatne izazove u evropskom proleću, ukoliko srpski predstavnik 10. decembra odoli Augzburgu.

Kosnić je slobodan igrač, jer mu je letos istekao ugovor sa Palermom. Italijani nisu želeli da produže saradnju sa njim, pa su ga u minule dve sezone slali na pozajmice u Pizi i mađarski Honved, gde je lane odigrao 11 utakmica. Inače, kažu da osim na mestu štopera uspešno može da pokrije poziciju levog beka i da poseduje izuzetno jak udarac levog nogom.
„U dogovoru sa ljudima iz kluba, pre svega iz struke, odlučili smo da Jevremu pružimo šansu. Želimo da ga vidimo na delu. S obzirom da je tek stigao ne bih da prenagljujem u zaključcima, svakako ćemo imati vremena da ga ocenimo“, rekao je MOZZART Sportu Ivica Iliev, sportski direktor crno-belih.

Iako je mlad (rođen 28. avgusta 1993. godine) Jevrem Kosnić već ima bogatu biografiju. Fudbal je počeo da igra u mlađim kategorijama Crvene zvezde, u generaciji sa Filipom Đuričićem, Milanom Milanovićem i Urošem Ćosićem, međutim, pošto je tadašnje rukovodstvo predvođeno predsednikom Vladanom Lukićem kasnilo sa isplatom osam stipendija odlučio je da raskine ugovor i sreću potraži u inostranstvu. Ni manje, ni više nego u - Interu!

U to vreme, šef struke milanskog velikana bio je Žoze Murinjo (koji je na Meaci trenirao i Alena Stevanovića, sadašnjeg krilnog vezistu Partizana) koji je tadašnjeg kadetskog reprezentativca Srbije nekoliko puta priključio treninzima prvog tima, ali bivši Zvezdin đak nije dobio šansu da debituje.

Sad je na novom početku. Ili prekretnici. Zavisi kako se pokaže u Partizanu. I da li će uopšte da se izbori za dugoročnu saradnju.

Kako su Gregor Balažic i Miloš Ostojić povređeni i neće se vraćati na teren skorije (Slovenac do leta, Srbin do početka zimskih priprema), crno-beli u ovom trenutku od štopera imaju na raspolaganju samo Lazara Ćirkovića i Fabrisija Dornelasa, međutim, pošto nisu Bog zna kako zadovoljni partijama Brazilca postoji mogućnost da se on tokom narednog prelaznog roka vrati u Brazil.

Da li je Jevrem Kosnić rešenje?

Komentari / 0

Ostavite komentar