Евролига и АБА: Сриједа, ипак, није била ''Дан Д''!

На скупу у Барселони нису донесене конкретне одлуке о реорганизацији такмичења.

Кошарка 02.12.2015 | 22:15
Евролига и АБА: Сриједа, ипак, није била ''Дан Д''!

Челници нове АБА ј.т.д. лиге састали су се у Барселони са представницима Евролиге, упознали се са њиховим новим концептом и спремају се за повратак кући без нових, конкретних одговора на најважнија питања.

Могло би се рећи - очекивани епилог првог оваквог скупа.

Пре подне је у Шпанији одржан индивидуални састанак, на којем су са Ђордијем Бартомеуом, првим човеком лиге, причали директор АБА лиге Крешимир Новосел и спортски директор регионалног такмичења Жарко Чабаркапа, а поподне је одржан заједнички разговор представника Евролиге са представницима свих домаћих лига, чланица УЛЕБ.

После скупа није донесена никаква конкретна одлука, што је у суштини било и предвидљиво, зато што је ово био тек први састанак и јер је на дневном реду било само упознавање са предлогом реорганизације европских такмичења и формирања Евролиге са 16 учесника и Еврокупа са 24.

Исто тако, није одлучено ни које три земље ће добити лиценце за преостала три слободна места, с обзиром на већ подразумевано учешће 11 власника 'А' лиценци, победника квалификација и Еврокупа.

Закључак из Барселоне је да ће Евролига у предстојећем периоду инсистирати да одлука које лиге ће добити по једно од три места буде донесена што пре, како би клубови знали за шта играју.

У таквој ситуацији, данашњи скуп искоришћен је да би свако изнео свој став, а одлуке ће бити саопштаване у наредном периоду. У АБА ј.т.д. лиги надају се да ће једно од три сигурна места за шампионе такмичења, поред незванично најављених Немаца и Француза, имати и наш регион, али је јасно да исту жељу имају многе лиге.

Коментари / 0

Оставите коментар