Да ли је ово најстрашније проклетство Тита?

Поред битке за Титово наслеђе Брозове наследнике "спаја" и једна помало бизарна ствар, а то је мала срећа у љубави, те су се тако већина њих као и маршал разводили више пута.

Србија 02.12.2015 | 21:20
Да ли је ово најстрашније проклетство Тита?

Доживотни председник СФРЈ Јосип Броз из пет бракова (три званична) имао је двоје деце – синове Жарка и Мишу и шесторо унучића Јошку, Златицу, Едварда, Светлану, Александру и Андреја, који су данас легитимни наследници Титове заоставштине, као и ствари пронађених у његовом сефу, који је годинама љубоморно чувао од очију јавности.

Прави рат за наслеђе води се 32 године, а поред породице ту су још и наследници Јованке Броз (последње Титове супруге), али и Карађорђевићи, јер се много пронађених предмета у овом трезору доводи у везу с њима. И

Породица Јосипа Броза Тита била је увек интересантна за медије, а поред тога што од Тита нису добили готово ништа и што се преко 32 године боре за његово наслеђе, спаја их једна врло интересантна ствар, а то је да многи од чланова породице Броз нису имали среће у љубави, те су се и као њихов Тито морали разводити.

Најстарији Жарко Броз је дете из Титовог брака са Пелагијом Бјелоусовом, рођен је 1924. године, детињство и рану младост проводи у Москви. До краја Другог светског рата, Жарко је живео у Совјетском Савезу, борио се као официр Црвене армије, био је два пута одликован и тешко рањен (приликом рањавања изгубио је руку). После ослобођења, 1945, Жарко је из СССР довео своју велику љубав, Тамару Вегер, с којом је 1947. добио сина Јосипа – Јошку, а 1949. ћерку Златицу.

Због његове афере с Терезом Кујунџић ангажована је чак и УДБА (која ју је у више наврата удаљавала из Београда), а Тито дуго времена није ни говорио са својим сином. Како било, већ 1951. Жарко је у браку с Терезом добио сина Едварда, а само четири године касније, био је у браку с трећом супругом и добио ћерку Светлану.

Миша Броз рођен је 1941, а оца је први пут видео тек 1945. године пошто је био Титово и дете илегалке Херте Хас, он се за разлику од брата Жарка није разводио, а у браку са Миром Косинц има ћерку Александру Саши у сина Андреја.

Најпознатији Титов унук Јосип Јошка Броз (68), син је Жарка Броза и Тамаре Вегер, први човек је Комунистичке партије и пензионер у Србији, разводио се чак четири пута, а из тих бракова има синове Небојшу и Виктора, као и ћерку од 10 година.

Најстарија унука МАРШАЛА и Жарково друго дете из брака са Тамаром Вегер Златица Броз (68) није се разводила, а има два сина Вукашина и Ивана и два унука.

Едвард Броз (65) је Титов унук од сина Жарка и мајке Терезе, пензионер је и има синове Жарка и Едварда из једног брака.

Светлана Броз (60) је ћерка Титовог најстаријег сина Жарка из његовог трећег брака са супругом Златом Јелинек, има ћерку и сина из срећног брака.

Ћерка Мише Броза, Титовог сина са Хертом Хас Александра Саша Броз (47), има пунолетну ћерку, а позната је постала 2006. године када је са својим оцем заштитила право на коришћење Титовог имена.

Да ли ће наследници Јосипа Броза Тита коначно успети да наследе нешто од њега и на тај начин задовоље правду остаје да се види, а ново судско рочиште по питању заоставштине Броза заказано је за 16-ти децембар.

Извор: Телеграф

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

02.12.2015 23:44

Тито је био цијелог живота ВЕЛИКИ МАЈСТОР лажи и превара! ЗАШТО ДА НЕ? КАДА ЈЕ УМЈЕСТО НАРОДА ИМАО СТОКУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

05.12.2015 16:42

Микићу,је ли за тебе стока народ који се бори за своју егзитенцију? Ти си слуга каптализма и данас је ваше вријеме, само не заборави да се точак окреће и да ћете брзо бити прегажени од обесправленог радништва и сељаштва. У исторуији цивилизације није било људскијег и хуманијег времена од Титовог. Наровно да је прогонио неколико биједних процената народних непријатеља, чији си очигледни представник у данашњем времену и ти, али је засигурно огромни проценат обичних људи живио у срећи и благостању.

Name

пера

03.12.2015 08:40

Како Јоска и Златица могу имати исто година а нису близанци? Да ли је Светлана у браку са зеном (Златом).

ОДГОВОРИТЕ