Da li je ovo najstrašnije prokletstvo Tita?

Pored bitke za Titovo nasleđe Brozove naslednike "spaja" i jedna pomalo bizarna stvar, a to je mala sreća u ljubavi, te su se tako većina njih kao i maršal razvodili više puta.

Srbija 02.12.2015 | 21:20
Da li je ovo najstrašnije prokletstvo Tita?

Doživotni predsednik SFRJ Josip Broz iz pet brakova (tri zvanična) imao je dvoje dece – sinove Žarka i Mišu i šestoro unučića Jošku, Zlaticu, Edvarda, Svetlanu, Aleksandru i Andreja, koji su danas legitimni naslednici Titove zaostavštine, kao i stvari pronađenih u njegovom sefu, koji je godinama ljubomorno čuvao od očiju javnosti.

Pravi rat za nasleđe vodi se 32 godine, a pored porodice tu su još i naslednici Jovanke Broz (poslednje Titove supruge), ali i Karađorđevići, jer se mnogo pronađenih predmeta u ovom trezoru dovodi u vezu s njima. I

Porodica Josipa Broza Tita bila je uvek interesantna za medije, a pored toga što od Tita nisu dobili gotovo ništa i što se preko 32 godine bore za njegovo nasleđe, spaja ih jedna vrlo interesantna stvar, a to je da mnogi od članova porodice Broz nisu imali sreće u ljubavi, te su se i kao njihov Tito morali razvoditi.

Najstariji Žarko Broz je dete iz Titovog braka sa Pelagijom Bjelousovom, rođen je 1924. godine, detinjstvo i ranu mladost provodi u Moskvi. Do kraja Drugog svetskog rata, Žarko je živeo u Sovjetskom Savezu, borio se kao oficir Crvene armije, bio je dva puta odlikovan i teško ranjen (prilikom ranjavanja izgubio je ruku). Posle oslobođenja, 1945, Žarko je iz SSSR doveo svoju veliku ljubav, Tamaru Veger, s kojom je 1947. dobio sina Josipa – Jošku, a 1949. ćerku Zlaticu.

Zbog njegove afere s Terezom Kujundžić angažovana je čak i UDBA (koja ju je u više navrata udaljavala iz Beograda), a Tito dugo vremena nije ni govorio sa svojim sinom. Kako bilo, već 1951. Žarko je u braku s Terezom dobio sina Edvarda, a samo četiri godine kasnije, bio je u braku s trećom suprugom i dobio ćerku Svetlanu.

Miša Broz rođen je 1941, a oca je prvi put video tek 1945. godine pošto je bio Titovo i dete ilegalke Herte Has, on se za razliku od brata Žarka nije razvodio, a u braku sa Mirom Kosinc ima ćerku Aleksandru Saši u sina Andreja.

Najpoznatiji Titov unuk Josip Joška Broz (68), sin je Žarka Broza i Tamare Veger, prvi čovek je Komunističke partije i penzioner u Srbiji, razvodio se čak četiri puta, a iz tih brakova ima sinove Nebojšu i Viktora, kao i ćerku od 10 godina.

Najstarija unuka MARŠALA i Žarkovo drugo dete iz braka sa Tamarom Veger Zlatica Broz (68) nije se razvodila, a ima dva sina Vukašina i Ivana i dva unuka.

Edvard Broz (65) je Titov unuk od sina Žarka i majke Tereze, penzioner je i ima sinove Žarka i Edvarda iz jednog braka.

Svetlana Broz (60) je ćerka Titovog najstarijeg sina Žarka iz njegovog trećeg braka sa suprugom Zlatom Jelinek, ima ćerku i sina iz srećnog braka.

Ćerka Miše Broza, Titovog sina sa Hertom Has Aleksandra Saša Broz (47), ima punoletnu ćerku, a poznata je postala 2006. godine kada je sa svojim ocem zaštitila pravo na korišćenje Titovog imena.

Da li će naslednici Josipa Broza Tita konačno uspeti da naslede nešto od njega i na taj način zadovolje pravdu ostaje da se vidi, a novo sudsko ročište po pitanju zaostavštine Broza zakazano je za 16-ti decembar.

Izvor: Telegraf

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

02.12.2015 23:44

Тито је био цијелог живота ВЕЛИКИ МАЈСТОР лажи и превара! ЗАШТО ДА НЕ? КАДА ЈЕ УМЈЕСТО НАРОДА ИМАО СТОКУ!

ODGOVORITE
Name

xxl

05.12.2015 16:42

Mikiću,je li za tebe stoka narod koji se bori za svoju egzitenciju? Ti si sluga kaptalizma i danas je vaše vrijeme, samo ne zaboravi da se točak okreće i da ćete brzo biti pregaženi od obespravlenog radništva i seljaštva. U istoruiji civilizacije nije bilo ljudskijeg i humanijeg vremena od Titovog. Narovno da je progonio nekoliko bijednih procenata narodnih neprijatelja, čiji si očigledni predstavnik u današnjem vremenu i ti, ali je zasigurno ogromni procenat običnih ljudi živio u sreći i blagostanju.

Name

pera

03.12.2015 08:40

Kako Joska i Zlatica mogu imati isto godina a nisu blizanci? Da li je Svetlana u braku sa zenom (Zlatom).

ODGOVORITE