Руски министар Лавров допутовао у Београд

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров допутовао је вечерас у Београд где ће учествовати на Министарском састанку ОЕБС и имати билатералне сусрете са српским званичницима.

Србија 02.12.2015 | 20:20
Руски министар Лавров допутовао у Београд

Лаврова је на аеродрому дочекао председавајући ОЕБС и шеф дипломатије Ивица Дачић.

Руског министра ће сутра примити председник Србије Томислав Николић.

Министарски састанак ОЕБС биће прилика и за бројне билатералне сусрете министара, а очекује се да ће један о њих бити сусрет Лаврова и америчког државног секретара Џона Керија.

У међувремену Лавров је најавио могућност да се у Београду састане са министром спољних послова Турске Мевлутом Чавушоглуом, што би био њихов први сусрет након што су турски ловци прошле недеље оборили руски борбени авион Су-24.

Раније, током вечери, премијер Србије Александар Вучић састао се вечерас са америчким државним секретаром Џоном Керијем, којем је захвалио на подршци Сједињених Држава европском путу Србије.

Вучић је, у краћем обраћању пред почетак састанка, истакао да је Србија почаствована што се овако важан скуп, као сто је министарски састанак ОЕБС-а, одржава у Београду.

"Захвални смо америчкој подршци Србији на европском путу и захвални смо на све бољим билатералним односима које градимо", рекао је премијер.

Он је поручио да Србија покушава да очува стабилност, безбедност и економски напредак у земљи, али и у региону.

"Сматрамо то једним од најважнијих услова за развој свих земаља овог дела Европе", рекао је премијер Вучић.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Инзко

02.12.2015 21:00

Дан залости сто је Црна Гора у НАТО. :(((

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.12.2015 22:23

Свака част Црној Гори. Отели су се из Српских и Руски утицаја.

Name

Владо Бања Лука

02.12.2015 21:04

Господине Лавров, српски народ вас обожава, а елита (Вучић и компанија) вас дефинитивно не воле и боје вас се. Али, ви то вјероватно већ знате... ДОБРОДОШЛИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

невини

03.12.2015 02:31

Јуце Американци данас Руси,ал сто зеле да нас закухају и преко насе сиротиње остваре своје прљаве планове,а ти народе спремај своје синове који це да оставе кости по Балкану док они остваре своје прљаве работе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риле

03.12.2015 06:12

Отесе се од Руских утјецаја и показасе свим око себе да су осигурали будуцност долазецим генерацијама. Свака цаст Црна Горо и нека ти буде сретно урадис си прави посо

ОДГОВОРИТЕ
Name

вријеме данас

03.12.2015 09:51

Србија треба да буде неутрално , несврстано и заштићено мјесто на земаљској кугли , гдје би се само одржавала мировне конференције и засиједања у циљу очувања цивилизације !

ОДГОВОРИТЕ