Ruski ministar Lavrov doputovao u Beograd

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao je večeras u Beograd gde će učestvovati na Ministarskom sastanku OEBS i imati bilateralne susrete sa srpskim zvaničnicima.

Srbija 02.12.2015 | 20:20
Ruski ministar Lavrov doputovao u Beograd

Lavrova je na aerodromu dočekao predsedavajući OEBS i šef diplomatije Ivica Dačić.

Ruskog ministra će sutra primiti predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Ministarski sastanak OEBS biće prilika i za brojne bilateralne susrete ministara, a očekuje se da će jedan o njih biti susret Lavrova i američkog državnog sekretara Džona Kerija.

U međuvremenu Lavrov je najavio mogućnost da se u Beogradu sastane sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom, što bi bio njihov prvi susret nakon što su turski lovci prošle nedelje oborili ruski borbeni avion Su-24.

Ranije, tokom večeri, premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, kojem je zahvalio na podršci Sjedinjenih Država evropskom putu Srbije.

Vučić je, u kraćem obraćanju pred početak sastanka, istakao da je Srbija počastvovana što se ovako važan skup, kao sto je ministarski sastanak OEBS-a, održava u Beogradu.

"Zahvalni smo američkoj podršci Srbiji na evropskom putu i zahvalni smo na sve boljim bilateralnim odnosima koje gradimo", rekao je premijer.

On je poručio da Srbija pokušava da očuva stabilnost, bezbednost i ekonomski napredak u zemlji, ali i u regionu.

"Smatramo to jednim od najvažnijih uslova za razvoj svih zemalja ovog dela Evrope", rekao je premijer Vučić.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Inzko

02.12.2015 21:00

Dan zalosti sto je Crna Gora u NATO. :(((

ODGOVORITE
Name

Ре

02.12.2015 22:23

Свака част Црној Гори. Отели су се из Српских и Руски утицаја.

Name

Владо Бања Лука

02.12.2015 21:04

Господине Лавров, српски народ вас обожава, а елита (Вучић и компанија) вас дефинитивно не воле и боје вас се. Али, ви то вјероватно већ знате... ДОБРОДОШЛИ!

ODGOVORITE
Name

nevini

03.12.2015 02:31

Juce Amerikanci danas Rusi,al sto zele da nas zakuhaju i preko nase sirotinje ostvare svoje prljave planove,a ti narode spremaj svoje sinove koji ce da ostave kosti po Balkanu dok oni ostvare svoje prljave rabote!

ODGOVORITE
Name

Rile

03.12.2015 06:12

Otese se od Ruskih utjecaja i pokazase svim oko sebe da su osigurali buducnost dolazecim generacijama. Svaka cast Crna Goro i neka ti bude sretno uradis si pravi poso

ODGOVORITE
Name

vrijeme danas

03.12.2015 09:51

Srbija treba da bude neutralno , nesvrstano i zaštićeno mjesto na zemaljskoj kugli , gdje bi se samo održavala mirovne konferencije i zasijedanja u cilju očuvanja civilizacije !

ODGOVORITE