Државни секретар Џон Кери стигао у Београд

Премијер Србије Александар Вучић састао се данас поподне у Београду са америчким државним секретаром Џоном Керијем.

Србија 02.12.2015 | 19:00
Државни секретар Џон Кери стигао у Београд

Вучић се захвалио државном секретару Керију што је посетио Србију. Захвалио се на подршци САД Србији на европском путу и на све бољим економским односима између две земље.

"За нас је значајна америчка подршка и ми ћемо то знати да ценимо. Почаствовани смо што сте овде", рекао је Вучић.

Џон Кери се захвалио Вучићу на добродошлици. Рекао је да је срећан што је овде и да се радује што ће с премијером разговарати о билатерналним односма две земље.

"Хоћу да вам честитам на томе што сте ви тај који води Србију ка ЕУ, што је за вас веома значајан пут. Ми ваш европски пут подржавамо и надам се да ће то довести до бољитка за вашу земљу", рекао је Кери.

Кери је рекао да је имао прилику да и у Америци прича са Вучићем и нада се да ће разговори који предстоје вечерас довести до побољшања економске слике како би се Србија што пре приближила глобалној светској економији.

"Вечерас ћемо разговарати о томе где Сједињене Државе могу да помогну и где можемо да будемо партнери. Поздрављам иницијативу председника владе Србије да уђе у дијалог с владом Косова, да се прошлост остави у прошлости и да се бави просперитетнијом будућношћу", казао је Кери.

Кери је истакао да све земље у региону као и САД имају интересовање за један посебан изазов - око насиља, екстремизма и да се то не тиче само ЕУ већ и Азије и блиског истока. Истакао је да се нада "да ћемо се томе сви супротставити".

У дворишту виле истакнуте се заставе Србије и Сједињених Америчких држава.

Кери је малопре слетео и ускоро стиже у Бокељку. Премијер Србије Александар Вучић примиће вечерас Керија у вили Бокељка, а предвиђено је да двојица званичника разговарају у четири ока.

Како је раније најављено, Кери и Вучић ће се обратити медијима.

Након тога, премијер Вучић и министар спољних послова Ивица Дачић приредиће вечеру у старом Генералштабу.

Иначе, више од 45 министара спољних послова земаља чланица ОЕБС-а данас ће допутовати у српску престоницу где ће у наредна два дана бити одржан Министарски самит ОЕБС.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кгб

02.12.2015 18:59

Образа нема и није га срамота да додје имајуци у виду ста су САД радиле Србији и српдком народу бомбардовање градова цивила скола деце. Отимање српске земље и светиње једне суверене земље и културе једног вјековног народа на тим просторима Косова и Метохије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роки

02.12.2015 22:44

Цувај се Вуле, овај це те неста преварити цим трепнес.

ОДГОВОРИТЕ