Državni sekretar Džon Keri stigao u Beograd

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u Beogradu sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem.

Srbija 02.12.2015 | 19:00
Državni sekretar Džon Keri stigao u Beograd

Vučić se zahvalio državnom sekretaru Keriju što je posetio Srbiju. Zahvalio se na podršci SAD Srbiji na evropskom putu i na sve boljim ekonomskim odnosima između dve zemlje.

"Za nas je značajna američka podrška i mi ćemo to znati da cenimo. Počastvovani smo što ste ovde", rekao je Vučić.

Džon Keri se zahvalio Vučiću na dobrodošlici. Rekao je da je srećan što je ovde i da se raduje što će s premijerom razgovarati o bilaternalnim odnosma dve zemlje.

"Hoću da vam čestitam na tome što ste vi taj koji vodi Srbiju ka EU, što je za vas veoma značajan put. Mi vaš evropski put podržavamo i nadam se da će to dovesti do boljitka za vašu zemlju", rekao je Keri.

Keri je rekao da je imao priliku da i u Americi priča sa Vučićem i nada se da će razgovori koji predstoje večeras dovesti do poboljšanja ekonomske slike kako bi se Srbija što pre približila globalnoj svetskoj ekonomiji.

"Večeras ćemo razgovarati o tome gde Sjedinjene Države mogu da pomognu i gde možemo da budemo partneri. Pozdravljam inicijativu predsednika vlade Srbije da uđe u dijalog s vladom Kosova, da se prošlost ostavi u prošlosti i da se bavi prosperitetnijom budućnošću", kazao je Keri.

Keri je istakao da sve zemlje u regionu kao i SAD imaju interesovanje za jedan poseban izazov - oko nasilja, ekstremizma i da se to ne tiče samo EU već i Azije i bliskog istoka. Istakao je da se nada "da ćemo se tome svi suprotstaviti".

U dvorištu vile istaknute se zastave Srbije i Sjedinjenih Američkih država.

Keri je malopre sleteo i uskoro stiže u Bokeljku. Premijer Srbije Aleksandar Vučić primiće večeras Kerija u vili Bokeljka, a predviđeno je da dvojica zvaničnika razgovaraju u četiri oka.

Kako je ranije najavljeno, Keri i Vučić će se obratiti medijima.

Nakon toga, premijer Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prirediće večeru u starom Generalštabu.

Inače, više od 45 ministara spoljnih poslova zemalja članica OEBS-a danas će doputovati u srpsku prestonicu gde će u naredna dva dana biti održan Ministarski samit OEBS.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kgb

02.12.2015 18:59

Obraza nema i nije ga sramota da dodje imajuci u vidu sta su SAD radile Srbiji i srpdkom narodu bombardovanje gradova civila skola dece. Otimanje srpske zemlje i svetinje jedne suverene zemlje i kulture jednog vjekovnog naroda na tim prostorima Kosova i Metohije.

ODGOVORITE
Name

roki

02.12.2015 22:44

Cuvaj se Vule, ovaj ce te nesta prevariti cim trepnes.

ODGOVORITE