Пазите ово - Барса у великим финансијским проблемима!

Барселона се налази у финансијским проблемима, због чега се мучи да задржи Лионела Месија и Нејмара да Силву, тврде шпански медији.

Фудбал 03.12.2015 | 16:40
Пазите ово - Барса у великим финансијским проблемима!

Каталонски гигант чак 73% новца од годишњих прихода издваја за плате играча, што прети да уруши финансијску стабилност тима.

Додатни проблем Барси је направило освајање Лиге шампиона, као и номинација Месија за "Златну лопту", што је покренуло разне бонусе у његовом и уговорима осталих звезда тима.

Барселона покушава да продужи уговоре са Месијем и Нејмаром, што је додатни притисак на финансије, већ оптерећене покренутим реновирањем Ноу Кампа (600 милиона евра), помоћних терена, те кошаркашке хале Блауграна.

Уз све то, клуб још увек није пронашао спонзора на дресу за следећу сезону, јер су преговори са досадашњим Катар Ервејзом успорени јер Барселона тражи повећање на око 60 милиона евра по сезони.

Због тога се чак спекулише да би Барса могла да прода Месија или Нејмара како не би запала у веће проблеме.

Тренутно је реалнија опција Меси, који полако улази у позне играчке године, а Пари Сен Жермен је спреман да плати око 150 милиона евра.

Нејмар би требало да представља будућност клуба, али је Манчестер Јунајтед веома заинтересован за Бразилца чија је откупна клаузула 180 милиона.

Његов отац је најавио да ће скоро сигурно продужити уговор, чиме би се Нејмарова плата повећала са око 9 на најмање 15 милиона евра по сезони.

Коментари / 0

Оставите коментар