Pazite ovo - Barsa u velikim finansijskim problemima!

Barselona se nalazi u finansijskim problemima, zbog čega se muči da zadrži Lionela Mesija i Nejmara da Silvu, tvrde španski mediji.

Fudbal 03.12.2015 | 16:40
Pazite ovo - Barsa u velikim finansijskim problemima!

Katalonski gigant čak 73% novca od godišnjih prihoda izdvaja za plate igrača, što preti da uruši finansijsku stabilnost tima.

Dodatni problem Barsi je napravilo osvajanje Lige šampiona, kao i nominacija Mesija za "Zlatnu loptu", što je pokrenulo razne bonuse u njegovom i ugovorima ostalih zvezda tima.

Barselona pokušava da produži ugovore sa Mesijem i Nejmarom, što je dodatni pritisak na finansije, već opterećene pokrenutim renoviranjem Nou Kampa (600 miliona evra), pomoćnih terena, te košarkaške hale Blaugrana.

Uz sve to, klub još uvek nije pronašao sponzora na dresu za sledeću sezonu, jer su pregovori sa dosadašnjim Katar Ervejzom usporeni jer Barselona traži povećanje na oko 60 miliona evra po sezoni.

Zbog toga se čak spekuliše da bi Barsa mogla da proda Mesija ili Nejmara kako ne bi zapala u veće probleme.

Trenutno je realnija opcija Mesi, koji polako ulazi u pozne igračke godine, a Pari Sen Žermen je spreman da plati oko 150 miliona evra.

Nejmar bi trebalo da predstavlja budućnost kluba, ali je Mančester Junajted veoma zainteresovan za Brazilca čija je otkupna klauzula 180 miliona.

Njegov otac je najavio da će skoro sigurno produžiti ugovor, čime bi se Nejmarova plata povećala sa oko 9 na najmanje 15 miliona evra po sezoni.

Komentari / 0

Ostavite komentar