Федерер и Вавринка пропуштају Дејвис куп?!

Селектор швајцарских тенисера Зеверин Лути рекао је да су мале шансе да Роџер Федерер и Стан Вавринка играју у Дејвис купу наредне године.

Тенис 03.12.2015 | 21:00
Федерер и Вавринка пропуштају Дејвис куп?!

Федерер и Вавринка су прошле године предводили Швајцарце до титуле у елитном такмичењу, али је ове сезоне њихов тим такмичење завршио већ у првом колу.

Обојица су играли у дуелу са Холандијом у септембру, у којем су обезбедили опстанак у елитном друштву, а постојала су два разлога за то.

Први је што се играло у Цириху, а други јер су морали, зато што правила налажу да морају да одиграју један меч у Дејвис купу да би могли да учествују на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру наредне године.

Селекција Швајцарске у првом колу наредне сезоне игра са Италијом на гостовању, а тај сусрет на програму је од 4. до 6. марта на шљаци. Лути сматра да је учешће Федерера и Вавринке под знаком питања због густог распореда наредне сезоне.

„Ништа још није сигурно, али због Олимпијских игара у Рију, распоред ће бити веома густ и тешко да ће Стан и Роџер моћи да играју“, истакао је Лути.

Лути је такође прокоментарисао тријумф Велике Британије у елитном такмичењу ове сезоне, посебно захваљујући Ендију Марију.

„Добро је за Дејвис куп да има победника какав је Енди Мари. Следеће године ће Французи бити фаворити, а могли су да буду и ове године. Они у тиму имају играче који су способни да победе у великим мечевима. Аустралијанци такође имају своје шансе“, нагласио је Лути.

Коментари / 0

Оставите коментар