Federer i Vavrinka propuštaju Dejvis kup?!

Selektor švajcarskih tenisera Zeverin Luti rekao je da su male šanse da Rodžer Federer i Stan Vavrinka igraju u Dejvis kupu naredne godine.

Tenis 03.12.2015 | 21:00
Federer i Vavrinka propuštaju Dejvis kup?!

Federer i Vavrinka su prošle godine predvodili Švajcarce do titule u elitnom takmičenju, ali je ove sezone njihov tim takmičenje završio već u prvom kolu.

Obojica su igrali u duelu sa Holandijom u septembru, u kojem su obezbedili opstanak u elitnom društvu, a postojala su dva razloga za to.

Prvi je što se igralo u Cirihu, a drugi jer su morali, zato što pravila nalažu da moraju da odigraju jedan meč u Dejvis kupu da bi mogli da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru naredne godine.

Selekcija Švajcarske u prvom kolu naredne sezone igra sa Italijom na gostovanju, a taj susret na programu je od 4. do 6. marta na šljaci. Luti smatra da je učešće Federera i Vavrinke pod znakom pitanja zbog gustog rasporeda naredne sezone.

„Ništa još nije sigurno, ali zbog Olimpijskih igara u Riju, raspored će biti veoma gust i teško da će Stan i Rodžer moći da igraju“, istakao je Luti.

Luti je takođe prokomentarisao trijumf Velike Britanije u elitnom takmičenju ove sezone, posebno zahvaljujući Endiju Mariju.

„Dobro je za Dejvis kup da ima pobednika kakav je Endi Mari. Sledeće godine će Francuzi biti favoriti, a mogli su da budu i ove godine. Oni u timu imaju igrače koji su sposobni da pobede u velikim mečevima. Australijanci takođe imaju svoje šanse“, naglasio je Luti.

Komentari / 0

Ostavite komentar