Видео - Окафор: Коби? Као да сам видео Бога!

Коби Брајант дочекан је као краљ у родној Филаделфији, у првом мечу након што је саопштио да ће се повући на крају сезоне.

Кошарка 03.12.2015 | 19:40
Видео - Окафор: Коби? Као да сам видео Бога!

Упркос поразу Лејкерса од најгорег тима лиге, којем је то била прва победа после 28 пораза, Брајант је с осмехом напустио "Велс Фарго центар".

"Нисам очекивао овакву реакцију, овације. Било је ово посебно вече", рекао је Брајант којем су навијачи Филаделфије узвикивали "МВП" након што је погодио три узастопне тројке на старту меча.

Његова серија је помало запањила играче Сиксерса, од којих је већина била бебе када је он почео НБА каријеру.

"Могао сам да осетим како мисле: "Не желим да га додирнем. Неће ваљда ово бити меч са 81 поеном?". Касније сам успорио јер знам да моје ноге не могу да издрже такву енергију 48 минута", рекао је Брајант.

Међутим, након сјајног старта, уследио је стрмоглав пад у Брајантовој игри, па је промашио 18 од наредна 22 шута, те меч завршио са 20 поена (4/17 за три).

"Могли сте скоро да видите младалачки осмех на лицима Џерамија Гранта и Ајзее Канана када је Коби почео да погађа тројке. Заборавили сте можда да Џалил Окафор није био ни рођен када је Коби ушао у лигу. Сви су били запањени гледајући Кобија. А Коби, као што сви знамо, доминира таквом представом, изазива страхопоштовање, али мислим да су наши млади момци били помало запањени", рекао је тренер Сиксерса Брет Браун.

А Окафор је најбоље описао како су се осећали млади играчи Сиксерса поред Кобија Брајанта.

"Било је другачије него било шта друго. Играо сам два пута против Леброна Џејмса, видео и Кевина Дурента, али када видите Кобија, то је другачији осећај, надреалан. Био сам у теретани и истезао се када је ушетао. Било је као да сам видео Бога, такав осећај. Он је за мене Мајкл Џордан. Неко кога сам увек гледао. Гледао сам када је постигао 81 поен, како осваја титуле, увек сам навијао да победи. Било је нестварно видети га", рекао је Окафор.

Коментари / 0

Оставите коментар