Video - Okafor: Kobi? Kao da sam video Boga!

Kobi Brajant dočekan je kao kralj u rodnoj Filadelfiji, u prvom meču nakon što je saopštio da će se povući na kraju sezone.

Košarka 03.12.2015 | 19:40
Video - Okafor: Kobi? Kao da sam video Boga!

Uprkos porazu Lejkersa od najgoreg tima lige, kojem je to bila prva pobeda posle 28 poraza, Brajant je s osmehom napustio "Vels Fargo centar".

"Nisam očekivao ovakvu reakciju, ovacije. Bilo je ovo posebno veče", rekao je Brajant kojem su navijači Filadelfije uzvikivali "MVP" nakon što je pogodio tri uzastopne trojke na startu meča.

Njegova serija je pomalo zapanjila igrače Siksersa, od kojih je većina bila bebe kada je on počeo NBA karijeru.

"Mogao sam da osetim kako misle: "Ne želim da ga dodirnem. Neće valjda ovo biti meč sa 81 poenom?". Kasnije sam usporio jer znam da moje noge ne mogu da izdrže takvu energiju 48 minuta", rekao je Brajant.

Međutim, nakon sjajnog starta, usledio je strmoglav pad u Brajantovoj igri, pa je promašio 18 od naredna 22 šuta, te meč završio sa 20 poena (4/17 za tri).

"Mogli ste skoro da vidite mladalački osmeh na licima Džeramija Granta i Ajzee Kanana kada je Kobi počeo da pogađa trojke. Zaboravili ste možda da Džalil Okafor nije bio ni rođen kada je Kobi ušao u ligu. Svi su bili zapanjeni gledajući Kobija. A Kobi, kao što svi znamo, dominira takvom predstavom, izaziva strahopoštovanje, ali mislim da su naši mladi momci bili pomalo zapanjeni", rekao je trener Siksersa Bret Braun.

A Okafor je najbolje opisao kako su se osećali mladi igrači Siksersa pored Kobija Brajanta.

"Bilo je drugačije nego bilo šta drugo. Igrao sam dva puta protiv Lebrona Džejmsa, video i Kevina Durenta, ali kada vidite Kobija, to je drugačiji osećaj, nadrealan. Bio sam u teretani i istezao se kada je ušetao. Bilo je kao da sam video Boga, takav osećaj. On je za mene Majkl Džordan. Neko koga sam uvek gledao. Gledao sam kada je postigao 81 poen, kako osvaja titule, uvek sam navijao da pobedi. Bilo je nestvarno videti ga", rekao je Okafor.

Komentari / 0

Ostavite komentar