Бензема: Валбуена, ниси ме разумио...!

Фудбалер Реала Карим Бензема изјавио да је скандал око снимка секса Матјеа Валбуене неспоразум и да је само покушавао пријатељски да му помогне.

Фудбал 03.12.2015 | 13:20
Бензема: Валбуена, ниси ме разумио...!

Много буке и прашине подигло се око Карима Бенземе последњих недеља. Фудбалер Реала је почетком прошлог месеца приведен због сумње да је умешан у уцењивање саиграча из репрезентације Француске Матјеа Валбуене видео снимком сексуалног чина, против њега је покренут поступак и прети му максимална затворска казна од пет година.

Бензема истиче да је све то био неспоразум и да је уствари само покушавао да помогне пријатељу.

"Мислим да је све то велики неспоразум. Само сам желео да Матје буде свестан озбиљности ситуације и да му помогнем. Он ми је саиграч у репрезентацији, он ми је пријатељ. Када је било потврђено да снимак заиста постоји, то сам и рекао Валбуени. Објаснио сам све што ми је Карим Зенати рекао јер ми је он најбољи пријатељ и верујем му", изјавио је нападач Реала у ексклузивном интервјуу за француску телевизију ТФ1, који ће бити емитован вечерас, а чије је кратке делове пренео "Ле Монд".

Бензема је открио да није видео снимак, али да је за њега чуо од свог пријатеља Карима Зенатија, који је првооптужени за изнуди.

"Није тачно да је Карим Зенати тражио новац, он је само хтео да посредује између тројице уцењивача и Валбуене. Он је мој пријатељ, дајем му довољно новца, а запослен је у мојој фирми", истакао је Бензема.

Полиција је дошла и до телефонског разговора Бенземе са Каримом Зенатијем, у којима француски фудбалер, који је био посредник у уцени, преноси Валбуенин одговор Зенатију.

Бензема је навео да снимљен разговор између њега и Валбуене само доказује да је покушавао да помогне.

"Може да се чује током разговора да се шалим и само покушавам да помогнем, није било скривених мотива у мојој понуди да помогнем", навео је нападач Реал Мадрида.

Како је навео, изјаве у којима је Валбуену описао хомофобично су последица губљења стрпљења.

"Очигледно је да сам био љут. Мислио сам да ће Валбуена да ме пријави полицији. Међутим, тај термин често користим у разговору са својим пријатељима, свима. За мене и моју генерацију то није погрдно", навео је фудбалер Реал Мадрида.

Бензема се нашао и на удару премијера Француске Мануела Валса, који је изјавио да му није место у националном тиму, уколико се докаже да је крив.

Бензема и Валбуена су стандардни репрезентативци Француске и цео случај секс скандала знатно нарушава атмосферу уочи Европског првенства следеће године, на којем су "триколори" домаћини.

Селектор Дидије Дешам ниједног од њих двојице није позвао за пријатељске мечеве против Немачке и Енглеске прошлог месеца.

Коментари / 0

Оставите коментар