Benzema: Valbuena, nisi me razumio...!

Fudbaler Reala Karim Benzema izjavio da je skandal oko snimka seksa Matjea Valbuene nesporazum i da je samo pokušavao prijateljski da mu pomogne.

Fudbal 03.12.2015 | 13:20
Benzema: Valbuena, nisi me razumio...!

Mnogo buke i prašine podiglo se oko Karima Benzeme poslednjih nedelja. Fudbaler Reala je početkom prošlog meseca priveden zbog sumnje da je umešan u ucenjivanje saigrača iz reprezentacije Francuske Matjea Valbuene video snimkom seksualnog čina, protiv njega je pokrenut postupak i preti mu maksimalna zatvorska kazna od pet godina.

Benzema ističe da je sve to bio nesporazum i da je ustvari samo pokušavao da pomogne prijatelju.

"Mislim da je sve to veliki nesporazum. Samo sam želeo da Matje bude svestan ozbiljnosti situacije i da mu pomognem. On mi je saigrač u reprezentaciji, on mi je prijatelj. Kada je bilo potvrđeno da snimak zaista postoji, to sam i rekao Valbueni. Objasnio sam sve što mi je Karim Zenati rekao jer mi je on najbolji prijatelj i verujem mu", izjavio je napadač Reala u ekskluzivnom intervjuu za francusku televiziju TF1, koji će biti emitovan večeras, a čije je kratke delove preneo "Le Mond".

Benzema je otkrio da nije video snimak, ali da je za njega čuo od svog prijatelja Karima Zenatija, koji je prvooptuženi za iznudi.

"Nije tačno da je Karim Zenati tražio novac, on je samo hteo da posreduje između trojice ucenjivača i Valbuene. On je moj prijatelj, dajem mu dovoljno novca, a zaposlen je u mojoj firmi", istakao je Benzema.

Policija je došla i do telefonskog razgovora Benzeme sa Karimom Zenatijem, u kojima francuski fudbaler, koji je bio posrednik u uceni, prenosi Valbuenin odgovor Zenatiju.

Benzema je naveo da snimljen razgovor između njega i Valbuene samo dokazuje da je pokušavao da pomogne.

"Može da se čuje tokom razgovora da se šalim i samo pokušavam da pomognem, nije bilo skrivenih motiva u mojoj ponudi da pomognem", naveo je napadač Real Madrida.

Kako je naveo, izjave u kojima je Valbuenu opisao homofobično su posledica gubljenja strpljenja.

"Očigledno je da sam bio ljut. Mislio sam da će Valbuena da me prijavi policiji. Međutim, taj termin često koristim u razgovoru sa svojim prijateljima, svima. Za mene i moju generaciju to nije pogrdno", naveo je fudbaler Real Madrida.

Benzema se našao i na udaru premijera Francuske Manuela Valsa, koji je izjavio da mu nije mesto u nacionalnom timu, ukoliko se dokaže da je kriv.

Benzema i Valbuena su standardni reprezentativci Francuske i ceo slučaj seks skandala znatno narušava atmosferu uoči Evropskog prvenstva sledeće godine, na kojem su "trikolori" domaćini.

Selektor Didije Dešam nijednog od njih dvojice nije pozvao za prijateljske mečeve protiv Nemačke i Engleske prošlog meseca.

Komentari / 0

Ostavite komentar