Објављени нови мејлови Хилари Клинтон

Хилари Клинтон на све начине покушава да заташка аферу са мејловима, али на сваких пар недеља у јавност исплива по неколико њих. Сада је објављено чак 8.000 страница њене преписке са сарадницима и пријатељима, из последње године њеног мандата државне секретарке САД.

Свијет 02.12.2015 | 10:10
Објављени нови мејлови Хилари Клинтон

Тврда глава и жуте панталоне

Након једног неславног пада који је резултирао потресом мозга, Хилари Клинтон је морала да проведе неко време у кревету. Породични пријатељ Лени Дејвис покушао је да је разведри мејлом, у којем је навео:

"Мојој мајци су остале у сећању твоје жуте панталоне. И ја сам се једном онесвестио и пао на мермерни под, али моја супруга и твој супруг ће се сигурно сложити да смо у таквим ситуацијама заштићени јер обоје имамо тврде главе".

Тражење канала

Један од мејлова које је Хилари послала свом помоћнику Филипу Рејнсу био је насловљен са "глупо питање". У њему секретарка моли Рејнса да јој објасни како да пронађе канал "Шоутајм" како би гледала нову епизоду драме "Хомеланд".

Дневник путовања

Хилари Клинтон је као државна секретарка сматрала званичне посете веома важним, а њен помоћник Филип Рејнс водио је рачуна о томе да она обиђе сва жељена места.

"Седам месеци до краја мандата је довољно времена за постизање циља од укупно 110 земаља. Ево списка од 94 државе у којима нисте били", написао је Рејнс у мејлу који је послао шефици.

Ћаскање са Спилбергом

Супруга Била Клинтона имала је прилике да упозна многе славне личности. У једном мејлу је писала о сусрету са глумицом Наоми Вотс, док се у другом помиње њен разговор са Стивеном Спилбергом.

"Спилберг сутра иде на ручак са израелским председником Шимоном Пересом и волео би пре тога да се чује с Вама. Заказала сам телефонски разговор за сутра после подне", написала је секретарки Хјума Абедин, која је била део њеног особља.

Мејлови без одговора

Међу објављеним материјалима налазе се и многи мејлови на које Хилари Клинтон није одговорила. Гери Генслер, бивши директор америчке Комисије за трговину, послао јој је чак шест мејлова у којима се распитује о приликама за посао у њеној администрацији.

Када је схватио да Хилари не планира да му одговори, Генслер је написао: "Чуо сам да сте пали и добили потрес мозга. Мени је мајка увек саветовала да узмем мало супе с резанцима када сам болестан."

Извор:Политицо/Блиц

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

саво

02.12.2015 09:39

Вјештица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

спартак

02.12.2015 10:17

Зло...

ОДГОВОРИТЕ
Name

велес

02.12.2015 10:33

Какав потрес ? Она нема мозак .

ОДГОВОРИТЕ
Name

звиз

02.12.2015 10:57

Не кужим шта има интересантно у вези те бабе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кошмар

02.12.2015 13:04

Једино то да јој је онај њен лутак Билл баш загорчао живот. Јадна, само о томе размишља, и књигу је написала...

Name

Мд

03.12.2015 08:15

Пола баба пола деда

ОДГОВОРИТЕ