Objavljeni novi mejlovi Hilari Klinton

Hilari Klinton na sve načine pokušava da zataška aferu sa mejlovima, ali na svakih par nedelja u javnost ispliva po nekoliko njih. Sada je objavljeno čak 8.000 stranica njene prepiske sa saradnicima i prijateljima, iz poslednje godine njenog mandata državne sekretarke SAD.

Svijet 02.12.2015 | 10:10
Objavljeni novi mejlovi Hilari Klinton

Tvrda glava i žute pantalone

Nakon jednog neslavnog pada koji je rezultirao potresom mozga, Hilari Klinton je morala da provede neko vreme u krevetu. Porodični prijatelj Leni Dejvis pokušao je da je razvedri mejlom, u kojem je naveo:

"Mojoj majci su ostale u sećanju tvoje žute pantalone. I ja sam se jednom onesvestio i pao na mermerni pod, ali moja supruga i tvoj suprug će se sigurno složiti da smo u takvim situacijama zaštićeni jer oboje imamo tvrde glave".

Traženje kanala

Jedan od mejlova koje je Hilari poslala svom pomoćniku Filipu Rejnsu bio je naslovljen sa "glupo pitanje". U njemu sekretarka moli Rejnsa da joj objasni kako da pronađe kanal "Šoutajm" kako bi gledala novu epizodu drame "Homeland".

Dnevnik putovanja

Hilari Klinton je kao državna sekretarka smatrala zvanične posete veoma važnim, a njen pomoćnik Filip Rejns vodio je računa o tome da ona obiđe sva željena mesta.

"Sedam meseci do kraja mandata je dovoljno vremena za postizanje cilja od ukupno 110 zemalja. Evo spiska od 94 države u kojima niste bili", napisao je Rejns u mejlu koji je poslao šefici.

Ćaskanje sa Spilbergom

Supruga Bila Klintona imala je prilike da upozna mnoge slavne ličnosti. U jednom mejlu je pisala o susretu sa glumicom Naomi Vots, dok se u drugom pominje njen razgovor sa Stivenom Spilbergom.

"Spilberg sutra ide na ručak sa izraelskim predsednikom Šimonom Peresom i voleo bi pre toga da se čuje s Vama. Zakazala sam telefonski razgovor za sutra posle podne", napisala je sekretarki Hjuma Abedin, koja je bila deo njenog osoblja.

Mejlovi bez odgovora

Među objavljenim materijalima nalaze se i mnogi mejlovi na koje Hilari Klinton nije odgovorila. Geri Gensler, bivši direktor američke Komisije za trgovinu, poslao joj je čak šest mejlova u kojima se raspituje o prilikama za posao u njenoj administraciji.

Kada je shvatio da Hilari ne planira da mu odgovori, Gensler je napisao: "Čuo sam da ste pali i dobili potres mozga. Meni je majka uvek savetovala da uzmem malo supe s rezancima kada sam bolestan."

Izvor:Politico/Blic

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

savo

02.12.2015 09:39

Vještica!

ODGOVORITE
Name

spartak

02.12.2015 10:17

Zlo...

ODGOVORITE
Name

veles

02.12.2015 10:33

Kakav potres ? Ona nema mozak .

ODGOVORITE
Name

zviz

02.12.2015 10:57

Ne kužim šta ima interesantno u vezi te babe.

ODGOVORITE
Name

Košmar

02.12.2015 13:04

Jedino to da joj je onaj njen lutak Bill baš zagorčao život. Jadna, samo o tome razmišlja, i knjigu je napisala...

Name

Md

03.12.2015 08:15

Pola baba pola deda

ODGOVORITE