Први посао: Директор

Скупштина Новог Пазара за директора новог јавног предузећа „Паркинг сервис” поставила је Армина Меховића (25), којем ће то бити прво радно место у животу.

Србија 02.12.2015 | 08:14
Први посао: Директор

Иако је Меховићу, члану Санџачке демократске партије (СДП), ово први посао након завршетка основних студија грађевине на Државном универзитету у Новом Пазару, његово постављење није наишло на веће негодовање опозиције током скупштинског заседања.

Опозициони одборници су углавном хвалили његову биографију, успех на факултету и просечну оцену девет, говорећи да је добро што се пружа шанса младим и паметним људима.

Али, шеф одборничке групе Странке демократске акције (СДА) Санџака Алан Караахметовић сматра да је крајње неозбиљно да неком прво радно место у животу буде директорско.

"То је још један од показатеља да градоначелник Мехо Махмутовић жели да успостави апсолутну контролу над јавним институцијама. Само отварање новог јавног предузећа је још један начин извлачења новца из градске касе. У последње две године основано је неколико јавних установа које служе за то, али и удомљавање углавном нестручних партијских кадрова" каже Караахметовић.

„Паркинг сервис“ је у процесу оснивања, а када то буде завршено, обављаће послове управљања јавним паркиралиштима у граду и паук службе, две делатности које су до сада биле у надлежности ЈКП-а „Градска чистоћа”.

Нови директор „Паркинг сервиса” каже да се не плаши изазова.

"Спреман сам да преузмем одговорност, имам знање, енергију и жељу да се докажем. Верујем да ћемо успешно пословати, а и мораћемо јер ћемо се финансирати искључиво из сопствених извора" каже Меховић, који тренутно завршава мастер студије на Универзитету у Нишу.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лукавица

02.12.2015 08:36

Ста је овде цудно? У Лукавици су директора ЈКП Рад поставили директно са бироа. Момак никад није радио нигдје али је зато био цлан црвене секте. Директор Водовода је само мало бољи од њега. Ако на то додамо и кримоса Несица који це преузети електродиструбуцију видјецете да вам је овај цланак бас безвезе... Ми смо ипак напреднији од ових из Новог Пазара.

ОДГОВОРИТЕ