Prvi posao: Direktor

Skupština Novog Pazara za direktora novog javnog preduzeća „Parking servis” postavila je Armina Mehovića (25), kojem će to biti prvo radno mesto u životu.

Srbija 02.12.2015 | 08:14
Prvi posao: Direktor

Iako je Mehoviću, članu Sandžačke demokratske partije (SDP), ovo prvi posao nakon završetka osnovnih studija građevine na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, njegovo postavljenje nije naišlo na veće negodovanje opozicije tokom skupštinskog zasedanja.

Opozicioni odbornici su uglavnom hvalili njegovu biografiju, uspeh na fakultetu i prosečnu ocenu devet, govoreći da je dobro što se pruža šansa mladim i pametnim ljudima.

Ali, šef odborničke grupe Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Alan Karaahmetović smatra da je krajnje neozbiljno da nekom prvo radno mesto u životu bude direktorsko.

"To je još jedan od pokazatelja da gradonačelnik Meho Mahmutović želi da uspostavi apsolutnu kontrolu nad javnim institucijama. Samo otvaranje novog javnog preduzeća je još jedan način izvlačenja novca iz gradske kase. U poslednje dve godine osnovano je nekoliko javnih ustanova koje služe za to, ali i udomljavanje uglavnom nestručnih partijskih kadrova" kaže Karaahmetović.

„Parking servis“ je u procesu osnivanja, a kada to bude završeno, obavljaće poslove upravljanja javnim parkiralištima u gradu i pauk službe, dve delatnosti koje su do sada bile u nadležnosti JKP-a „Gradska čistoća”.

Novi direktor „Parking servisa” kaže da se ne plaši izazova.

"Spreman sam da preuzmem odgovornost, imam znanje, energiju i želju da se dokažem. Verujem da ćemo uspešno poslovati, a i moraćemo jer ćemo se finansirati isključivo iz sopstvenih izvora" kaže Mehović, koji trenutno završava master studije na Univerzitetu u Nišu.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Lukavica

02.12.2015 08:36

Sta je ovde cudno? U Lukavici su direktora JKP Rad postavili direktno sa biroa. Momak nikad nije radio nigdje ali je zato bio clan crvene sekte. Direktor Vodovoda je samo malo bolji od njega. Ako na to dodamo i krimosa Nesica koji ce preuzeti elektrodistrubuciju vidjecete da vam je ovaj clanak bas bezveze... Mi smo ipak napredniji od ovih iz Novog Pazara.

ODGOVORITE