Давидс: Меси се рађа, а Роналдо постаје...!

Некадашњи репрезентативац Холандије открио је да аса Барселоне цени много више него његовог највећег ривала.

Фудбал 02.12.2015 | 23:00
Давидс: Меси се рађа, а Роналдо постаје...!

Лионел Меси и Кристијано Роналдо поделили су последњих седам "Златних лопти", намењених најбољем фудбалеру света у календарској години.

Меси је однео четири титуле, Роналдо три, а само једном се десило да на прва два места не буду њих двојица - када је 2010. Аргентинац тријумфовао испред тадашњих саиграча Ћавија и Андреса Инијесте.

Након тога је две године било "Меси, Роналдо", па две године "Роналдо, Меси".

У најужем избору ФИФА за 2015. годину опет се налазе суперстарови Барселоне и Реал Мадрида, а трећи кандидат је Нејмар, коме многи прогнозирају да ће у догледно време доћи до самог врха, чим Меси (28) и Роналдо (30) под теретом година почну да "попуштају".

И некадашњи репрезентативац Холандије Едгар Давидс сматра да "Нејмар још није спреман да их смени, али је врло близу".

Што се тиче "вечитих ривала", дао је предност Месију, због талента који га издваја, док је Роналда назвао "само атлетом".

"Меси је аномалија. Дрибла, даје голове, додаје, има сјајан преглед игре, разуме фудбал... Док је Роналдо само атлета, велики радник, који је увек ту", рекао је Давидс за сајт ФИФА и поставио питање.

"Ако напорно тренирате, можете ли да постанете као Меси? Не. То је немогуће. А, можете ли да постанете као Роналдо? Да, донекле".

Едгар Давидс (42) спада у групу играча који су током 90-их дефинисали позицију задњег везног. Популарни "Питбул" поникао је у Ајаксу, а потом играо за Милан, Јувентус, Барселону, Интер, Тотенхем...

Меси је уочи гала свечаности у Цириху 11. јануара већ однео једну малу победу над Португалцем, тако што је после годину дана паузе опет проглашен играчем године у шпанској Примери.

Коментари / 0

Оставите коментар