Davids: Mesi se rađa, a Ronaldo postaje...!

Nekadašnji reprezentativac Holandije otkrio je da asa Barselone ceni mnogo više nego njegovog najvećeg rivala.

Fudbal 02.12.2015 | 23:00
Davids: Mesi se rađa, a Ronaldo postaje...!

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo podelili su poslednjih sedam "Zlatnih lopti", namenjenih najboljem fudbaleru sveta u kalendarskoj godini.

Mesi je odneo četiri titule, Ronaldo tri, a samo jednom se desilo da na prva dva mesta ne budu njih dvojica - kada je 2010. Argentinac trijumfovao ispred tadašnjih saigrača Ćavija i Andresa Inijeste.

Nakon toga je dve godine bilo "Mesi, Ronaldo", pa dve godine "Ronaldo, Mesi".

U najužem izboru FIFA za 2015. godinu opet se nalaze superstarovi Barselone i Real Madrida, a treći kandidat je Nejmar, kome mnogi prognoziraju da će u dogledno vreme doći do samog vrha, čim Mesi (28) i Ronaldo (30) pod teretom godina počnu da "popuštaju".

I nekadašnji reprezentativac Holandije Edgar Davids smatra da "Nejmar još nije spreman da ih smeni, ali je vrlo blizu".

Što se tiče "večitih rivala", dao je prednost Mesiju, zbog talenta koji ga izdvaja, dok je Ronalda nazvao "samo atletom".

"Mesi je anomalija. Dribla, daje golove, dodaje, ima sjajan pregled igre, razume fudbal... Dok je Ronaldo samo atleta, veliki radnik, koji je uvek tu", rekao je Davids za sajt FIFA i postavio pitanje.

"Ako naporno trenirate, možete li da postanete kao Mesi? Ne. To je nemoguće. A, možete li da postanete kao Ronaldo? Da, donekle".

Edgar Davids (42) spada u grupu igrača koji su tokom 90-ih definisali poziciju zadnjeg veznog. Popularni "Pitbul" ponikao je u Ajaksu, a potom igrao za Milan, Juventus, Barselonu, Inter, Totenhem...

Mesi je uoči gala svečanosti u Cirihu 11. januara već odneo jednu malu pobedu nad Portugalcem, tako što je posle godinu dana pauze opet proglašen igračem godine u španskoj Primeri.

Komentari / 0

Ostavite komentar