У Рајловцу обиљежен Дан Оружаних снага

У Касарни Рајловац у Сарајеву, свечаним постојавањем јединица обиљежен је Дан оружаних снага БиХ. Свечаност је почела одавањем почасти двојци припадника Оружаних снага БиХ који су недавно, управо испред касарне у Рајловцу, убијени у терористичком нападу.

Босна и Херцеговина 01.12.2015 | 20:40
У Рајловцу обиљежен Дан Оружаних снага

Иако пролазе кроз тежак период Оружане снаге су гарант стабилности у БиХ, изјавио је предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић.

Он се нада да ће у јуну наредне године на снагу ступити МАП, акциони план за придруживање БиХ НАТО савезу.

Министар одбране у Савјету Министара БиХ Марина Пендеш сматра да су Оружане снаге БиХ за протеклих 10 година постале респектабилан фактор мира у овом дијелу Европе.

Начелник Заједничког штаба ОС БиХ истакао је и чињеницу да су Оружане снаге БиХ у протеклих 10 година успјешно одговориле на све позиве за помоћ цивилног становништва, од евакуације унесрећених до помоћи становништву у елементарним непогодама.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бл

01.12.2015 20:58

Нас понос

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

02.12.2015 10:44

Чији? Ја са тог великог буџетског потрошача не доживљавам као институцију која мене представља у било ком сегменту. Више од пола старешина те војске је пуцало на мене, и опет би само да им се укаже прилика.

Name

БЛ

02.12.2015 12:42

Де цути бгт