Клоп демантује пакт са Дортмундом!

Могу да им узмем кога хоћу! “Никакав споразум са Борусијом не постоји и могу да купујем од њих ако проценим да ми требају њихови играчи”, поручио је менаџер Ливерпула.

Фудбал 02.12.2015 | 20:40
Клоп демантује пакт са Дортмундом!

Менаџер Ливепула Јирген Клоп распалио је машту навијача свог тима тврдњом да има слободу да већ у јануару ангажује квалитетне фудбалере свог некадашњег клуба Борусије из Дортмунда.

Илкај Гундоган, Невен Суботић и Матс Хумелс су фудбалери Милионера који се најчешче доводе у везу са преласком на Енфилд Роуд, а њихови трансфери најављују се за јануарски прелазни рок. Многи медији су у октобру, у тренутку када је Немац стигао у Премијер лигу објавили да је направио дил са челницима Дортмунда да им неће узимати најбоље играче.

Међутим, сјајни тренер сада тврди да такав споразум не постоји.
“Немам никакав договор са Борусијом. Чуо сам информацију о некаквом дилу, али појма немам о чему се ради. Ако верујемо да смо у стању да купимо квалитетног фудбалера ми ћемо то и учинити. Али, опет, тржиште је лудо јер имате Манчестер Сити који ће, ако ми понудимо 100.000.000 евра за неког топ играча, понудити 120.000.000”, објаснио је Клоп.

Потом Немац додатно појашњава ситуацију са бившим клубом.
“Има пуно квалитетних фудбалера на свету, не морате увек да изаберете оне најпознатије. Имам добар однос са Борусијом и свим њеним играчима, али међу нама нема никаквих тајних договора нити пактова. Ако постоји могућност да доведем неког бившег фудбалера, и ако су ми потребни, ја ћу то сигурно учинити. Али, опет понављам, никакав споразум не постоји, можемо да купујемо од Дортмунда, а и они од нас”, понавља Клоп.

Немачки стручњак очекује да ће имати одређени буџет за јануарски прелазни рок, али признаје да су му мисли, што се тиче куповине, окренуте ка следећем летњем прелазном року.
“То је сасвим нормално. Милсилм да нам неће помоћи пуно ако би смо у јануару довели пет нових фудбалера у Ливерпул. Опет, ако се три фудбалера повреде, наравно да морам да реагујем и доведем адекватне замене. Ништа још нисам одлучио, све опције су отворене”, закључио је Јирген Клоп.

Коментари / 0

Оставите коментар