Klop demantuje pakt sa Dortmundom!

Mogu da im uzmem koga hoću! “Nikakav sporazum sa Borusijom ne postoji i mogu da kupujem od njih ako procenim da mi trebaju njihovi igrači”, poručio je menadžer Liverpula.

Fudbal 02.12.2015 | 20:40
Klop demantuje pakt sa Dortmundom!

Menadžer Livepula Jirgen Klop raspalio je maštu navijača svog tima tvrdnjom da ima slobodu da već u januaru angažuje kvalitetne fudbalere svog nekadašnjeg kluba Borusije iz Dortmunda.

Ilkaj Gundogan, Neven Subotić i Mats Humels su fudbaleri Milionera koji se najčešče dovode u vezu sa prelaskom na Enfild Roud, a njihovi transferi najavljuju se za januarski prelazni rok. Mnogi mediji su u oktobru, u trenutku kada je Nemac stigao u Premijer ligu objavili da je napravio dil sa čelnicima Dortmunda da im neće uzimati najbolje igrače.

Međutim, sjajni trener sada tvrdi da takav sporazum ne postoji.
“Nemam nikakav dogovor sa Borusijom. Čuo sam informaciju o nekakvom dilu, ali pojma nemam o čemu se radi. Ako verujemo da smo u stanju da kupimo kvalitetnog fudbalera mi ćemo to i učiniti. Ali, opet, tržište je ludo jer imate Mančester Siti koji će, ako mi ponudimo 100.000.000 evra za nekog top igrača, ponuditi 120.000.000”, objasnio je Klop.

Potom Nemac dodatno pojašnjava situaciju sa bivšim klubom.
“Ima puno kvalitetnih fudbalera na svetu, ne morate uvek da izaberete one najpoznatije. Imam dobar odnos sa Borusijom i svim njenim igračima, ali među nama nema nikakvih tajnih dogovora niti paktova. Ako postoji mogućnost da dovedem nekog bivšeg fudbalera, i ako su mi potrebni, ja ću to sigurno učiniti. Ali, opet ponavljam, nikakav sporazum ne postoji, možemo da kupujemo od Dortmunda, a i oni od nas”, ponavlja Klop.

Nemački stručnjak očekuje da će imati određeni budžet za januarski prelazni rok, ali priznaje da su mu misli, što se tiče kupovine, okrenute ka sledećem letnjem prelaznom roku.
“To je sasvim normalno. Milsilm da nam neće pomoći puno ako bi smo u januaru doveli pet novih fudbalera u Liverpul. Opet, ako se tri fudbalera povrede, naravno da moram da reagujem i dovedem adekvatne zamene. Ništa još nisam odlučio, sve opcije su otvorene”, zaključio je Jirgen Klop.

Komentari / 0

Ostavite komentar