Шта се десило са Кристијаном?! Да ли га је Бенитез зачарао?!

Где је онај ЦР7 који никоме није праштао претходне сезоне?!

Фудбал 03.12.2015 | 18:40
Шта се десило са Кристијаном?! Да ли га је Бенитез зачарао?!

У ово време прошле сезоне, Кристијано Роналдо је био незаустављив и немилице је решетао мреже ривала, а Реал Мадрид је био у чудесној серији победа у свим такмичењма. Ухватио је залет за Златну копачку и на крају сезоне пригрлио ласкаво признање. Међутим, ове сезоне не личи на оног играча који је био страх и трепет за противничке голмане. Доласком Рафе Бенитеза све све променило...

Роналдо је претходне сезоне после 11 одиграних кола у Примери имао на голгетерском конту чак 20 голова. Постизао је 1,8 голова по мечу. Ове сезоне је у 12 мечева Примере постигао осам голова што је 0,66 по утакмици. Оно што је посебно алармантан податак је да Кристијано није постигао погодак у чак 67 одсто првенствених мечева ове сезоне! Дао је пет голова Еспањолу и по један Лас Палмасу, Селти и Левантеу. Али зато у утакмицама против Хихона, Бетиса, Гранаде, Малаге, Билбаа, Атлетика и Барселоне није успео да пронађе пут до мреже. Превише празног хода за таквог голгетера који нас је навикао да никога не штеди. Довољно је рећи да је у претходној сезони на 25 утакмица у Примери, само у 10 случајева није био стрелац. Ове сезоне већ седам утакмица без гола!

Да ствари буду још чудније, Кристијано Роанлдо се више струди него претходних сезона и чешће шутира ка голу ривала у Примери. Од почетка спове сезоне има 8,6 шутева по утакмици. Код Анчелотија је биланс био 5,4 удараца према голу по утакмици, код Муриња 5,4, код Пелегринија 5,8...

Али очигледно да нешто смета португалском асу и да Рафа Бенитез има удела у томе.
„Сада више учествујем у игри у улазим у средину за разлику од претходних сезона када сам дејствовао по крилу“, констатовао је недавно Роналдо, а неки су то могли да схвате и као прозивку Бенитезових тактичких замисли.

Три пута је био најбољи стрелац Примере у последњих шест година, али тешко да ће ове сезоне одбранити трофеј. Нејмар већ има 14 голова, Суарез 13 и с обзиром на њихову форму, све је извесније да се Пићићи трофеј сели у Каталонију.

Коментари / 0

Оставите коментар