Šta se desilo sa Kristijanom?! Da li ga je Benitez začarao?!

Gde je onaj CR7 koji nikome nije praštao prethodne sezone?!

Fudbal 03.12.2015 | 18:40
Šta se desilo sa Kristijanom?! Da li ga je Benitez začarao?!

U ovo vreme prošle sezone, Kristijano Ronaldo je bio nezaustavljiv i nemilice je rešetao mreže rivala, a Real Madrid je bio u čudesnoj seriji pobeda u svim takmičenjma. Uhvatio je zalet za Zlatnu kopačku i na kraju sezone prigrlio laskavo priznanje. Međutim, ove sezone ne liči na onog igrača koji je bio strah i trepet za protivničke golmane. Dolaskom Rafe Beniteza sve sve promenilo...

Ronaldo je prethodne sezone posle 11 odigranih kola u Primeri imao na golgeterskom kontu čak 20 golova. Postizao je 1,8 golova po meču. Ove sezone je u 12 mečeva Primere postigao osam golova što je 0,66 po utakmici. Ono što je posebno alarmantan podatak je da Kristijano nije postigao pogodak u čak 67 odsto prvenstvenih mečeva ove sezone! Dao je pet golova Espanjolu i po jedan Las Palmasu, Selti i Levanteu. Ali zato u utakmicama protiv Hihona, Betisa, Granade, Malage, Bilbaa, Atletika i Barselone nije uspeo da pronađe put do mreže. Previše praznog hoda za takvog golgetera koji nas je navikao da nikoga ne štedi. Dovoljno je reći da je u prethodnoj sezoni na 25 utakmica u Primeri, samo u 10 slučajeva nije bio strelac. Ove sezone već sedam utakmica bez gola!

Da stvari budu još čudnije, Kristijano Roanldo se više strudi nego prethodnih sezona i češće šutira ka golu rivala u Primeri. Od početka spove sezone ima 8,6 šuteva po utakmici. Kod Ančelotija je bilans bio 5,4 udaraca prema golu po utakmici, kod Murinja 5,4, kod Pelegrinija 5,8...

Ali očigledno da nešto smeta portugalskom asu i da Rafa Benitez ima udela u tome.
„Sada više učestvujem u igri u ulazim u sredinu za razliku od prethodnih sezona kada sam dejstvovao po krilu“, konstatovao je nedavno Ronaldo, a neki su to mogli da shvate i kao prozivku Benitezovih taktičkih zamisli.

Tri puta je bio najbolji strelac Primere u poslednjih šest godina, ali teško da će ove sezone odbraniti trofej. Nejmar već ima 14 golova, Suarez 13 i s obzirom na njihovu formu, sve je izvesnije da se Pićići trofej seli u Kataloniju.

Komentari / 0

Ostavite komentar