Бенитез: Бензема је сјајан човјек!

Тренер Реала пружио је подршку француском нападачу, који се последњих недеља налази на удару закона и јавности.

Фудбал 03.12.2015 | 12:00
Бенитез: Бензема је сјајан човјек!

Случај Карима Бенземе у Француској је изашао из оквира фудбала и спорта. Премијер те земље Мануел Валс критиковао је у уторак нападача Реала и заложио се за његово избацивање из репрезентације Француске, уколико се докаже да сноси кривицу за уцењивање Матјеа Валбуене украденим видео записом интимног односа.

Један од ретких који су јавно стали у заштиту Бенземе је тренер Реала Рафаел Бенитез.

"Карим је сјајан човек и користим ову прилику да му искажем подршку. Исти такав је и као фудбалер. Један је од најбитнијих играча у нашем тиму", рекао је Бенитез.

"Својом игром и квалитетом који поседује доприноси квалитету екипе, чини саиграче још бољим. Још једном понављам, Бензема има подршку свих у Реалу".

Бенитез је додао да Француз тренутно није на свом препознатљивом нивоу (против Еибара и Шахтјора је улазио у игру са клупе), али је разлоге приписао вишенедељној паузи због повреде бутног мишића, а не деконцентрацији због проблема које има изван терена.

"Тек је изашао из повреде, потребно је време да поврати форму од раније. Најбитније у овом тренутку је да се концентрише на фудбал".

Француски суд покренуо је 31. јула поступак против више особа "за уцену и учешће у злочиначком удруживању у циљу припремања кривичног дела".

Бензема се почетком новембра јавио полицији у Паризу због саслушања и наводно признао да је био посредник између Валбуене ("везиста" Лиона, такође репрезентативац Француске) и једног од уцењивача, који му је пријатељ из детињства.

Коментари / 0

Оставите коментар