Benitez: Benzema je sjajan čovjek!

Trener Reala pružio je podršku francuskom napadaču, koji se poslednjih nedelja nalazi na udaru zakona i javnosti.

Fudbal 03.12.2015 | 12:00
Benitez: Benzema je sjajan čovjek!

Slučaj Karima Benzeme u Francuskoj je izašao iz okvira fudbala i sporta. Premijer te zemlje Manuel Vals kritikovao je u utorak napadača Reala i založio se za njegovo izbacivanje iz reprezentacije Francuske, ukoliko se dokaže da snosi krivicu za ucenjivanje Matjea Valbuene ukradenim video zapisom intimnog odnosa.

Jedan od retkih koji su javno stali u zaštitu Benzeme je trener Reala Rafael Benitez.

"Karim je sjajan čovek i koristim ovu priliku da mu iskažem podršku. Isti takav je i kao fudbaler. Jedan je od najbitnijih igrača u našem timu", rekao je Benitez.

"Svojom igrom i kvalitetom koji poseduje doprinosi kvalitetu ekipe, čini saigrače još boljim. Još jednom ponavljam, Benzema ima podršku svih u Realu".

Benitez je dodao da Francuz trenutno nije na svom prepoznatljivom nivou (protiv Eibara i Šahtjora je ulazio u igru sa klupe), ali je razloge pripisao višenedeljnoj pauzi zbog povrede butnog mišića, a ne dekoncentraciji zbog problema koje ima izvan terena.

"Tek je izašao iz povrede, potrebno je vreme da povrati formu od ranije. Najbitnije u ovom trenutku je da se koncentriše na fudbal".

Francuski sud pokrenuo je 31. jula postupak protiv više osoba "za ucenu i učešće u zločinačkom udruživanju u cilju pripremanja krivičnog dela".

Benzema se početkom novembra javio policiji u Parizu zbog saslušanja i navodno priznao da je bio posrednik između Valbuene ("vezista" Liona, takođe reprezentativac Francuske) i jednog od ucenjivača, koji mu je prijatelj iz detinjstva.

Komentari / 0

Ostavite komentar