Хаг тражи Радету, Јојића и Остојића

Хашки трибунал оптужио је троје бивших и садашњих функционера Српске радикалне странке за непоштовање суда због тога што су наводно, у поступку против лидера радикала Војислава Шешеља, претили, застрашивали и нудили мито сведоцима да би утицали на њихово сведочење.

Србија 01.12.2015 | 16:22
Хаг тражи Радету, Јојића и Остојића

Трибунал је издао налог за хапшење и затражио је изручење радикала Вјерице Радете, Петра Јојића и Јове Остојића.

"Међународни суд може да покрене поступак због непоштовања суда против оних који 'свесно и хотимично ометају спровођење правде'. Међународни суд сматра интегритет својих поступака и безбедност својих сведока кључним елементима владавине права", наводи се у саопштењу.

Радета: Нека Хаг ради свој посао, ја их спремно чекам!

Функционерка Српске радикалне странке (СРС) Вјерица Радета казала је данас да не жели да коментарише оптужбе Међународног суда за ратне злочине у бившој Југославији да је застрашивала и подмићивала сведоке оптужбе на суђењу лидеру СРС-а Војиславу Шешељу.

(Курир)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Милица

01.12.2015 15:40

сваки Србин треба бити поносан на оптузбе из Хага, то је сигуран знак да си на овај или онај нацин спасио на хиљаде српске дјеце од клања...Хаг или модерни Јасеновац разлика је само у ментору, Јасеновцу су ментори били нацисти, Хагу Американци...по броју убијених људи сиром свијета, мислим да су Американци вец давно надмасили нацисте...а по лицемјерју и злу, нацисти Американцима нису ни до кољена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

01.12.2015 16:23

СЛАЖЕМ СЕ!!!!!!!

Name

Хм

01.12.2015 17:15

Ја не бих генерализовао. Има много добрих Американаца али је проблем што имају тај систем у којем пар појединаца држе све ресурсе. Они су ти који су превазишли учитеље. Остали су зависни, мање или више.

Name

Михаило Микић

02.12.2015 02:09

МИЛИЦЕ СЕСТРО СРБКИЊО У ПРАВУ СИ СТО ПОСТО, АЛИ КАКО МИ КАО СРБИ СВЕТОГ САВЕ МОЖЕМО ДА ТУ ИСТИНУ ДОКАЖЕМО ЈУГОСЛАВЕНСТВОМ РАСРБЉЕНИМ И КОМУНИЗМОМ ОПИЈЕНИМ СРБИМА?

Name

Хулиганизам

01.12.2015 20:25

Не мозес ти вриједјати и понизавати и остати постедјен. Нису ту проблем Срби него краљевска диктатура, систем заснован на сексу, дроги, корупцији, криминалу. То је Холандија.

ОДГОВОРИТЕ