Hag traži Radetu, Jojića i Ostojića

Haški tribunal optužio je troje bivših i sadašnjih funkcionera Srpske radikalne stranke za nepoštovanje suda zbog toga što su navodno, u postupku protiv lidera radikala Vojislava Šešelja, pretili, zastrašivali i nudili mito svedocima da bi uticali na njihovo svedočenje.

Srbija 01.12.2015 | 16:22
Hag traži Radetu, Jojića i Ostojića

Tribunal je izdao nalog za hapšenje i zatražio je izručenje radikala Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića.

"Međunarodni sud može da pokrene postupak zbog nepoštovanja suda protiv onih koji 'svesno i hotimično ometaju sprovođenje pravde'. Međunarodni sud smatra integritet svojih postupaka i bezbednost svojih svedoka ključnim elementima vladavine prava", navodi se u saopštenju.

Radeta: Neka Hag radi svoj posao, ja ih spremno čekam!

Funkcionerka Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta kazala je danas da ne želi da komentariše optužbe Međunarodnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji da je zastrašivala i podmićivala svedoke optužbe na suđenju lideru SRS-a Vojislavu Šešelju.

(Kurir)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Milica

01.12.2015 15:40

svaki Srbin treba biti ponosan na optuzbe iz Haga, to je siguran znak da si na ovaj ili onaj nacin spasio na hiljade srpske djece od klanja...Hag ili moderni Jasenovac razlika je samo u mentoru, Jasenovcu su mentori bili nacisti, Hagu Amerikanci...po broju ubijenih ljudi sirom svijeta, mislim da su Amerikanci vec davno nadmasili naciste...a po licemjerju i zlu, nacisti Amerikancima nisu ni do koljena!

ODGOVORITE
Name

SSSS

01.12.2015 16:23

SLAŽEM SE!!!!!!!

Name

Hm

01.12.2015 17:15

Ja ne bih generalizovao. Ima mnogo dobrih Amerikanaca ali je problem što imaju taj sistem u kojem par pojedinaca drže sve resurse. Oni su ti koji su prevazišli učitelje. Ostali su zavisni, manje ili više.

Name

Михаило Микић

02.12.2015 02:09

МИЛИЦЕ СЕСТРО СРБКИЊО У ПРАВУ СИ СТО ПОСТО, АЛИ КАКО МИ КАО СРБИ СВЕТОГ САВЕ МОЖЕМО ДА ТУ ИСТИНУ ДОКАЖЕМО ЈУГОСЛАВЕНСТВОМ РАСРБЉЕНИМ И КОМУНИЗМОМ ОПИJEНИМ СРБИМА?

Name

Huliganizam

01.12.2015 20:25

Ne mozes ti vrijedjati i ponizavati i ostati postedjen. Nisu tu problem Srbi nego kraljevska diktatura, sistem zasnovan na seksu, drogi, korupciji, kriminalu. To je Holandija.

ODGOVORITE