Маријев нови циљ: Прекинути Нолетову владавину на Аустралијан опену!

После титуле у Дејвис купу са репрезентацијом Велике Британије, Енди Мареј више не скрива наредни циљ: освајање Аустралијан опена, гренд слем турнира чији је шампион Новак Ђоковић.

Тенис 02.12.2015 | 20:20
Маријев нови циљ: Прекинути Нолетову владавину на Аустралијан опену!

Прво велико надметање у 2016. биће управо Отворено првенство Аустралије, које је Ноле освојио пет пута у последњих осам година. Једини ривали који су у међувремену успевали да тамо подигну трофеј су, у мушкој конкренцији, Рафаел Надал (2009.), Роџер Федерер (2010.) и Стан Вавринка (2014.).

"Најважније ми је да прво уживам у овом успеху, али да то не буде у стилу 'три недеље нећу напорно радити, ићи у теретану и вежбати како треба'. Морам да стварно дам све од себе између ове две сезоне како бих имао шансе да наставим са успесима у 2016", рекао је Мареј, а преноси Ројтерс.

Он је четири пута био финалиста Аустралијан опена, али је увек губио борбу за трофеј. Једном од Федерера, а у три наврата од Ђоковића, укључујући и 2015. када је било 7:6(5), 6:7(4) 6:3, 6:0 за српског аса.

"Надам се да ће ми трофеј Дејвис купа бити инспирација. Стварно може да ме покрене. У Аустралији сам у неколико наврата био близу успеха, али иако сам често играо најбоље што сам умео - нисам стизао до трофеја. А волим тамо и услове, и терене.... Јасно је да је освајање Аустралијан опена мој следећи велики циљ", рекао је Енди Мареј.

Наредни гренд слем у Мелбурну почеће 18. јануара 2016. и трајаће до 31. јануара.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бошњак

02.12.2015 20:10

Да ти Новак Ђоковић није пустио да побједиш на Вимблдону, никада не би освојио тај турнир. Ти краљу Нолету не можеш опрепелит.

ОДГОВОРИТЕ