Marijev novi cilj: Prekinuti Noletovu vladavinu na Australijan openu!

Posle titule u Dejvis kupu sa reprezentacijom Velike Britanije, Endi Marej više ne skriva naredni cilj: osvajanje Australijan opena, grend slem turnira čiji je šampion Novak Đoković.

Tenis 02.12.2015 | 20:20
Marijev novi cilj: Prekinuti Noletovu vladavinu na Australijan openu!

Prvo veliko nadmetanje u 2016. biće upravo Otvoreno prvenstvo Australije, koje je Nole osvojio pet puta u poslednjih osam godina. Jedini rivali koji su u međuvremenu uspevali da tamo podignu trofej su, u muškoj konkrenciji, Rafael Nadal (2009.), Rodžer Federer (2010.) i Stan Vavrinka (2014.).

"Najvažnije mi je da prvo uživam u ovom uspehu, ali da to ne bude u stilu 'tri nedelje neću naporno raditi, ići u teretanu i vežbati kako treba'. Moram da stvarno dam sve od sebe između ove dve sezone kako bih imao šanse da nastavim sa uspesima u 2016", rekao je Marej, a prenosi Rojters.

On je četiri puta bio finalista Australijan opena, ali je uvek gubio borbu za trofej. Jednom od Federera, a u tri navrata od Đokovića, uključujući i 2015. kada je bilo 7:6(5), 6:7(4) 6:3, 6:0 za srpskog asa.

"Nadam se da će mi trofej Dejvis kupa biti inspiracija. Stvarno može da me pokrene. U Australiji sam u nekoliko navrata bio blizu uspeha, ali iako sam često igrao najbolje što sam umeo - nisam stizao do trofeja. A volim tamo i uslove, i terene.... Jasno je da je osvajanje Australijan opena moj sledeći veliki cilj", rekao je Endi Marej.

Naredni grend slem u Melburnu počeće 18. januara 2016. i trajaće do 31. januara.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bošnjak

02.12.2015 20:10

Da ti Novak Đoković nije pustio da pobjediš na Vimbldonu, nikada ne bi osvojio taj turnir. Ti kralju Noletu ne možeš oprepelit.

ODGOVORITE