Предсједнику било досадно и онда – пенали у 63. минуту!

Суперкуп Мауританије прекинут је у 63. минуту јер је, наводно, Азизу било досадно, па је наредио да одмах буду извођени пенали.

Фудбал 02.12.2015 | 12:40
Предсједнику било досадно и онда – пенали у 63. минуту!

Свако од нас је бар једном у животу гледао фудбалску утакмицу због које је осећао да је изгубио два сата свог живота и молио се да буде завршена што пре.

Ако би ствари постале негледљиве, имали бисмо две опције: промену канала на ТВ-у, ако смо код куће или невољан одлазак са стадиона у знак негодовања, што се догађа, али ређе.

То је само зато што нисмо Мохамед Оулд Абдел Азиз и што својој држави немамо моћ, као што први човек Мауританије има у својој.

Из ове слабо развијене афричке земље стиже прича у коју је тешко поверовати, а преноси је италијанска "Газетта". Наиме, Азиз се наводно толико досађивао током утакмице финала Суперкупа Мауританије између Теварг Зеине и Ксара, да је у 63. минуту одлучио да прекине меч и одмах закаже извођење пенала!

Азиз је, ужаснут слабим темпом утакмице и чињеницом да су виђена "само" два гола (резултат је био 1:1 у тренутку прекида), схватио да ће морати да седи на стадиону још пола сата до краја "регуларног" дела меча, потом још пола сата док не буду завршени продужеци, а ту нисмо рачунали и паузе, и да ће играчи тек тада приступити извођењу једанаестераца.

Ваљда је био сигуран у то да гол не би постигли "до среде" или му се једноставно радило нешто друго, тек Азиз је преко својих људи пренео поруку до главног судије који, јасно вам је то, није имао куд. Прекинуо је утакмицу и објаснио играчима да је ситуација веома критична и да се ваља понашати у складу са одлукама првог човека државе.

Теварг Зеина је освојила трофеј на пенал, али то није задовољило навијаче, који су полудели и који су остатак утакмице провели у вређању председника и звиждању. Дуго се чекало саопштење Фудбалског савеза Мауританије, у којем су се хватали за главу, али су после одређеног времена успели да сроче следеће саопштење:

"Најстрожије демантујем да је било интервенције председника државе. Одлука је донета у договору између организатора утакмице, председника два клуба и двојие играча", написано је у кратком саопштењу "првог човека" фудбалске организације те земље, Ахмеда Оулда Абдерахмана, преноси "Газета".

Уверљиво! ФИФА сигурно ништа неће посумњати...

Коментари / 0

Оставите коментар