Јермени тврде: Нисмо намјестили меч са Албанцима!

Репрезентативци Јерменије одбацили су оптужбе председника Фудбалске федерације Рубена Хајрапетјана да су наместили меч против Албаније у Јеревану (3:0).

Фудбал 01.12.2015 | 21:20
Јермени тврде: Нисмо намјестили меч са Албанцима!

Албански медији писали су да су јерменски голман и тројица одбрамбених играча поделили два милиона евра како би помогли Албанији да оствари највећи резултат у историји и пласира се на Европско првенство у Француској 2016. године, а затим се огласио и први човек ФФА.

"Репрезентација припада целој нацији и сви бисмо морали да будемо незадовољин. Као председник, учинићу све да превазиђемо ову кризу. Наши репрезентативци очигледно нису желели да играју, то је издаја. Да смо имали најбољег селектора на свету опет бисмо изгубили", рекао је Хајрапетјан, а пренео Јерменпрес.

Ипак, осам кључних репрезентативаца Јерменије, на челу са првом звездом Хенриком Мхитаријаном, демантовало је трврдње Хајрапетјана, контроверзног бизнисмена који води јерменски фудбал, против кога је 'Први јерменски фронт' (највећа навијачка група националног тима) протестовао недавно на улицама тражећи оставку.

"Гласине и спекулације у вези са утакмицом против Албаније су у потпуности нетачне. У потпуности верујемо сваком нашем саиграчу из националног тима, а покушаји да се пронађу издајници вас неће одвести нигде. Верујемо да сви репрезентативци деле наше мишљење. Увек смо деловали за добробит националног тима, угрожавајући своје здравље, веома често и клупске каријере", наводи се у писму у ком се, између осталог, тражи и оставка Хајрапетјана.

После 'суочавања' са 'Првим јерменским фронтом', председник ФФА имао је и сусрет са 'Црвеним орловима', другом највећом групом која бодри национални тим.

"НИсам рекао да је меч намештен, већ да је у националном тиму било издаје. Не могу да кажем да је меч против Албаније намештен, али могу да ћу урадити све како би решио овај проблем", рекао је Хајрапетјан за 'фоотбалл356.цом', најавивши састанак са репрезентативцима у јануару.

Коментари / 0

Оставите коментар