"Ако је крив, Бенземи није место у репрезентацији"!

Премијер Француске Мануел Валс сматра да Карим Бензема треба да буде избачен из репрезентације, уколико буде проглашен кривим због уцењивања Матијеа Валбуене.

Фудбал 01.12.2015 | 20:40
"Ако је крив, Бенземи није место у репрезентацији"!

Центарфор мадридског Реала је почетком прошлог месеца приведен због сумње да је умешан у уцењивање колеге из националног тима видео снимком сексуалног чина и прети му максимална затворска казна од пет година.

"Велики спортиста својим понашањем треба да буде пример деци и младима који у њему виде идола. Уколико то није, а требало би да важи и за Бензему и све друге, онда њему није место у репрезентацији", изјавио је Валс за радио Европа 1.

Премијер је 'случај Бензема' објаснио сликовито на примеру његовог кабинета.

"Уколико неком од министара буде суђено, он ће морати да напусти Владу. Мора да се преузме одговорност и исти принцип треба да важи у репрезентацији", навео је Валс.

Иначе, једна од могућих казни за Бензему јесте забрана приласка Валбуени, што аутоматски значи да њих двојица не би могли да буду део истог тима.

Селектор 'Триколора' Дидије Дешан ову непријатну ситуацију прошлог месеца, уочи пријатељских мечева против Немачке и Енглеске, решио је тако што на списак није ставио ни Бензему, ни Валбуену, упркос томе што су у питању стандардни репрезентативци.

Коментари / 0

Оставите коментар