"Ako je kriv, Benzemi nije mesto u reprezentaciji"!

Premijer Francuske Manuel Vals smatra da Karim Benzema treba da bude izbačen iz reprezentacije, ukoliko bude proglašen krivim zbog ucenjivanja Matijea Valbuene.

Fudbal 01.12.2015 | 20:40
"Ako je kriv, Benzemi nije mesto u reprezentaciji"!

Centarfor madridskog Reala je početkom prošlog meseca priveden zbog sumnje da je umešan u ucenjivanje kolege iz nacionalnog tima video snimkom seksualnog čina i preti mu maksimalna zatvorska kazna od pet godina.

"Veliki sportista svojim ponašanjem treba da bude primer deci i mladima koji u njemu vide idola. Ukoliko to nije, a trebalo bi da važi i za Benzemu i sve druge, onda njemu nije mesto u reprezentaciji", izjavio je Vals za radio Evropa 1.

Premijer je 'slučaj Benzema' objasnio slikovito na primeru njegovog kabineta.

"Ukoliko nekom od ministara bude suđeno, on će morati da napusti Vladu. Mora da se preuzme odgovornost i isti princip treba da važi u reprezentaciji", naveo je Vals.

Inače, jedna od mogućih kazni za Benzemu jeste zabrana prilaska Valbueni, što automatski znači da njih dvojica ne bi mogli da budu deo istog tima.

Selektor 'Trikolora' Didije Dešan ovu neprijatnu situaciju prošlog meseca, uoči prijateljskih mečeva protiv Nemačke i Engleske, rešio je tako što na spisak nije stavio ni Benzemu, ni Valbuenu, uprkos tome što su u pitanju standardni reprezentativci.

Komentari / 0

Ostavite komentar