Примера: Меси и Барса покупили награде!

Фудбалер Барселоне Лионел Меси рекордни шести пут је проглашен за најбољег играча и нападача шпанске Примере.

Фудбал 01.12.2015 | 18:40
Примера: Меси и Барса покупили награде!

У понедељак је одржана свечаност на којој су подељене награде за најбоље појединце првенства, а доминирао је актуелни шампион Европе и Шпаније – Барселона.

Стручна комисија изабрала је по три играча на свакој позицији, да би потом гласове давали фудбалер из прве и друге лиге, па су Каталонци на крају завршили са пет трофеја.

"Ову награду посвећујем сину Тијагу. Сваки пут када изађем из куће он се наљути и пита ме: 'Опет идеш ка голу", рекао је Меси.

Поред Месија, за најбољег голмана проглашен је Клаудио Браво, Нејмар је изабран за најбољег фудбалера из Јужне Америке јер Меси није био у конкуренцији, а било је награда и за играче Реал Мадрида.

"Номинација за Златну лопту значи много, али је и Суарес требало да се нађе међу нама. Меси је фаворит, он је за мене број један", навео је Бразилац.

Кристијано Роналдо, који се није појавио на гала вечери, навијачи су изабрали за најбољег фудбалера, Серхио Рамос добио је награду за најбољег дефанзивца, а Хамес Родригес за најбољег везисту.

Тренер сезоне је Луис Енрике (Барцелона), најбољи афрички играч Софијан Фегули (Валенсија).

"Волео бих да је Луис Суарес номинован уз Нејмара и мене за овогодишњу Златну лопту. Заслужио је, али је и Кристијано био добар", осврнуо се Меси на номинације за Златну лопту које су откривене неколико сати раније.

Коментари / 0

Оставите коментар