Primera: Mesi i Barsa pokupili nagrade!

Fudbaler Barselone Lionel Mesi rekordni šesti put je proglašen za najboljeg igrača i napadača španske Primere.

Fudbal 01.12.2015 | 18:40
Primera: Mesi i Barsa pokupili nagrade!

U ponedeljak je održana svečanost na kojoj su podeljene nagrade za najbolje pojedince prvenstva, a dominirao je aktuelni šampion Evrope i Španije – Barselona.

Stručna komisija izabrala je po tri igrača na svakoj poziciji, da bi potom glasove davali fudbaler iz prve i druge lige, pa su Katalonci na kraju završili sa pet trofeja.

"Ovu nagradu posvećujem sinu Tijagu. Svaki put kada izađem iz kuće on se naljuti i pita me: 'Opet ideš ka golu", rekao je Mesi.

Pored Mesija, za najboljeg golmana proglašen je Klaudio Bravo, Nejmar je izabran za najboljeg fudbalera iz Južne Amerike jer Mesi nije bio u konkurenciji, a bilo je nagrada i za igrače Real Madrida.

"Nominacija za Zlatnu loptu znači mnogo, ali je i Suares trebalo da se nađe među nama. Mesi je favorit, on je za mene broj jedan", naveo je Brazilac.

Kristijano Ronaldo, koji se nije pojavio na gala večeri, navijači su izabrali za najboljeg fudbalera, Serhio Ramos dobio je nagradu za najboljeg defanzivca, a Hames Rodriges za najboljeg vezistu.

Trener sezone je Luis Enrike (Barcelona), najbolji afrički igrač Sofijan Feguli (Valensija).

"Voleo bih da je Luis Suares nominovan uz Nejmara i mene za ovogodišnju Zlatnu loptu. Zaslužio je, ali je i Kristijano bio dobar", osvrnuo se Mesi na nominacije za Zlatnu loptu koje su otkrivene nekoliko sati ranije.

Komentari / 0

Ostavite komentar